Després dels resultats del passat 28-M, la candidata de Junts per Catalunya, Manoli Vega, va decidir no aspirar a l'alcaldia després de prendre gran part dels regidors que tenia des del 2019. Tanmateix, el passat dimarts, davant el curs que estava prenent el pacte d'esquerres per crear un govern alternatiu al del partit d'extrema dreta Aliança Catalana, liderat per Sílvia Orriols, Vega i el seu equip han donat un cop de timó i ara volen liderar l'alternativa i no plantejar el seu suport a les forces d'esquerres com fins ara. En una entrevista a Catalunya Ràdio, la candidata ha sentenciat: "O surto jo o surt la senyora Sílvia Orriols". 

Segons Vega, aquest canvi sobtat és deu a com han gestionat el seu pacte ERC, PSC i la CUP. Des de Junts Ripoll han mostrat el seu malestar per com s'han dut a terme les negociacions, en un comunicat han recollit que s'han vist "exclosos" i "menystingut tenint en compte que són imprescindibles per a l'acord. A més, aquest dimecres, Vega ha apuntat les diferències entre la seva formació i una de les que conformen el pacte d'esquerres: la CUP. "També veiem que el programa de la CUP i el de Junts no té res a veure", ha remarcat. 

La presentació del projecte d'ERC, PSC i la CUP

ERC, PSC i la CUP s'han decidit a governar plegats, però junts no arriben als 9 necessaris per tenir majoria absoluta, només a 7, per això els calen els 2 vots de Junts per Catalunya. Per pressionar els juntaires el passat dimarts van presentar el seu projecte. Chantal Pérez (ERC), seria l'alcaldessa, Enric Pérez (PSC), seria primer tinent d'alcalde i Dani Vilaseca (CUP), qui seria segon tinent d'alcalde. Pel que fa al seu programa, recollien que volen apel·lar a tots els ciutadans de Ripoll (fins i tot als votants de Sílvia Orriols) i que s'articula en cinc eixos: habitatge, acollida, salut i educació, justícia social i cultura i participació. 

Durant la presentació, les formacions van demanar el suport de Junts, reconeixent que els era fonamental. "Mà estesa a Junts Ripoll, perquè crec que en gran part la situació s’ha dinamitat per Junts nacional", va remarcar la republicana. 

Un consistori en el punt de mira del país 

Que en un dels principals municipis del país governi l'extrema dreta s'ha convertit en un dels principals temes de l'actualitat catalana. Per això, més enllà de l'opinió de la secció local de Junts a Ripoll han transcendit els posicionaments dels líders del partit. Preguntada per si aquesta ingerència nacional ha estat una molèstia, Vega ha respost: "Amb la direcció de Junts està tot aclarit".