L'expresident del Barça Sandro Rosell també va ser víctima de les clavegueres de la policia del govern del popular Mariano Rajoy. Segons assegura El Periódico, el 2014 aquest cos policial va iniciar una investigació, sense cap mena de control judicial, contra l'aleshores president del club de futbol, el qual va ser detingut el maig de 2017 i empresonat, en règim preventiu, gairebé dos anys. Finalment, Sandro Rosell va ser absolt​ en un judici celebrat a l'Audiència Nacional.

El citat diari ha tingut accés a gravacions que demostren com l'excomissari de la policia espanyola José Manuel Villarejo va iniciar les investigacions contra l'exdirigent del Barça sota el paraigües de l'anomenada Operació Catalunya. Aquesta és l'operació que va posar en marxa el govern de Mariano Rajoy per tal que la policia espanyola investigués i acusés dirigents independentistes catalans i gent del seu entorn. Segons el que podíem saber fins ara, la investigació contra l'expresident del Barça es va iniciar el 2015 però no es va fer pública fins 2017, quan el van detenir. Ara bé, les noves informacions demostren, a través d'unes gravacions, que el dia de la detenció de Rosell un policia espanyol va trucar a José Luis Pérez, contacte estret de Villarejo el 2014, per agrair-li la col·laboració en el cas de Rosell.

Les notes de Villarejo

La primera cita relacionada amb Rosell a les notes de Villarejo, que tant sovint són motiu de revelacions d'escàndols, data del 10 de gener de 2014. Estem en un moment en que Villarejo estava en contacte amb Victoria Álvarez (exparella de Jordi Pujol Ferrusola) i amb l'expolicia Antonio Giménez Raso, tots dos contactes eren per ajudar-lo amb l'Operació Catalunya. Aquestes dues persones cobraven uns 2.000 euros al mes per aportar dades d'interés policial.

Villarejo s'hauria reunit amb el policia Pérez en un hotel al mateix temps que la fiscalia demanava a l'Audiència Nacional l'admissió d'una querella contra Rosell pel fitxatge de Neymar. Uns dies després, el 13 de gener, l'excomissari es torna a reunir amb el policia José Luis Pérez i anota a la seva agenda: "J. L. Pérez. Hotel Fénix. La Transparencia de Sandro Rosell". Tornen a passar uns dies i el 28 de gener Villarejo torna a anotar el nom de Rosell a les seves llibretes: "José Luis Pérez. Amigo de Viki [Victoria Álvarez]. Quiere el lunes hablar para seguir con el tema Rosell y lo demás". Segons les anotacions, Villarejo també hauria conversat amb l'aleshores secretari d'Estat de Seguretat Francisco Martínez, sobre "l'independentisme i Rosell".

El blog públic del policia

El policia José Luis Pérez (confident de Villarejo pel que fa a l'Operació Catalunya) ha confirmat a El Periódico que ell va denunciar davant un fiscal Anticorrupció els fets vinculats a Rosell i que per això aquest va acabar a la presó. La prova de que les seves denúncies van ser el motiu de l'empresonament del Rosell es pot trobar al blog del policia La transparencia de Sandro Rosell. En aquest blog que escriu José Luis Pérez hi ha una gravació amb converses amb el responsable de l'operació en la que es va detenir Rosell; les converses són felicitacions mútues per la detenció i es diuen coses com "por lo menos alguno ha caído".

Rosell estudia l'opció d'emprendre accions legals

En un comunicat remès per l'advocat de Sandro Rosell, Pau Molins, es manifesta que, conjuntament amb tots els lletrats, s'està estudiant "les informacions" i s'està "valorant la conveniència d'iniciar accions judicials amb la finalitat que s'esclareixin i sancionin les greus irregularitats que van portar Rosell a patir injustament dos anys de presó preventiva". Encara sobre aquesta informació, l'advocat assenyala que aquestes "venen a confirmar la creença ferma que sempre ha tingut Rosell que, darrere de la seva injusta presó preventiva de gairebé dos anys, s'ocultaven interessos obscurs de naturalesa política i/o econòmica de terceres persones interessades a perjudicar-lo". Paral·lelament, l'expresident del Futbol Club Barcelona "celebra que, gràcies a les investigacions periodístiques, per fi estigui sortint a la llum pública l'existència d'aquests interessos i es desvirtuï la tesi que la seva presó va ser deguda a un desafortunat error de criteri judicial".