Sandro Rosell tindrà dret a indemnització en ampliar el Tribunal Constitucional aquest dret a tots els presos preventius absolts, anul·lant una part del precepte legal anterior.

L'article 294.1 de la Llei orgànica del poder judicial (LOPJ) establia que tenen dret a indemnització els qui, "després d'haver patit presó preventiva, siguin absolts per inexistència del fet imputat o per aquesta mateixa causa hagi estat dictat acte de sobreseïment lliure, sempre que se li hagin irrogat perjudicis". 

No obstant això, ara el Constitucional ha estimat la qüestió interna d'inconstitucional plantejada pel ple i ha declarat nul la part d'aquest precepte referit a la "inexistència del fet imputat" i "per aquesta mateixa causa" per vulneració de l'article 14 i 24.2 de la Constitució.

Sandro Rosell surt presó febrer 2019

És a dir, abans s'exigia que es demostrés que no s'havia produït un delicte, amb el que quedaven exclosos els afectats en casos en els quals es donava per provada l'existència d'un delicte, però no la seva participació en aquest, com recentment ha passat amb l'expresident del Barça.

Rosell va passar 22 mesos en presó preventiva abans de ser absolt, el 24 d'abril passat, per l'Audiència Nacional. L'expresident del Barça s'enfrontava a 6 anys de presó, acusat de blanquejar comissions rebudes per l'expresident de la Confederació Brasilera de Futbol Ricardo Teixeira.