La permanent d'ERC considera que les disculpes de l'exsecretari d'Hisenda i secretari general adjunt del partit, Lluís Salvadó, per la conversa masclista que es va filtrar divendres no permeten "donar el tema per tancat", segons el portaveu republicà, Sergi Sabrià. En la conversa, Salvadó es refereix en termes masclistes i xenòfobs a l'elecció de la consellera d'Ensenyament i arriba a afirmar que "les que tenen les mamelles grosses els hi donen". Esquerra té previst anunciar demà la seva decisió sobre el futur del dirigent republicà.

Sabrià, que ha defensat el recorregut polític de Salvadó, ha denunciat la "guerra bruta de l'Estat" —"usa totes les eines a l'abast per destruir ERC"— però també la publicació de la filtració per part del programa Espejo Público d'Antena3, contra el qual ha anunciat accions legals per "abús de converses privades i vulneració d'aquest material". "La guerra bruta no ens farà moure ni un mil·límetre de les conviccions d'ERC", ha advertit.

La permanent republicana continuava reunida quan Sabrià ha comparegut a l'habitual roda de premsa dels dilluns amb una hora de retard sobre l'horari previst.

Salvadó ja ha fet pública la seva voluntat d'acceptar la decisió que adopti el partit alhora que, a través del seu compte de Facebook, ha lamentat quedar com un "miserable masclista".

Les paraules de l'exsecretari d'Hisenda, un dels homes forts de la formació, van aixecar una polseguera que va obligar la secretària general d'ERC, Marta Rovira, a sortir al pas amb una piulada.

Amb Rovira, van ser múltiples les veus de l'entorn d'ERC que van mostrar el rebuig a les paraules del dirigent republicà. Les peticions de dimissió de Salvadó van arribar tant des dels Comuns i la CUP, com des de Cs, PSC i PP.

L'exsecretari d'Hisenda va ser un dels detinguts per la macrooperació de la Guàrdia Civil del passat 20 de setembre contra diferents conselleries del Govern. Dos dies després va sortir en llibertat però imputat pels delictes de desobediència, prevaricació i malversació de fons públics, per la qual cosa s'ha de presentar un cop a la setmana al jutjat.