Uns àudios d'una conversa telefònica privada destapats per Espejo Público revelen com l’exsecretari d’Hisenda Lluís Salvadó parla amb algú sobre les dones sense cap mena de cura en una xerrada en què el fil principal és trobar una consellera dona que ocupi el càrrec al Departament d'Educació.

Segons Antena 3, que ha acabat eliminant el vídeo, l'interlocutor era l’ex-secretari general de Vicepresidència Josep Maria Jové però ERC ho ha desmentit. Ara, la segona veu s'atribueix a Josep Caparrós, alcalde de Sant Carles de la Ràpita.

"Estan buscant una romanesa, via la dona de Puigdemont, o una brasilera; són resultones", diu Salvadó entre rialles, mentre que Jové li respon que "trobar dones és missió impossible" i l'exsecretari d'Hisenda torna a la càrrega contestant que "perquè aquí les que tenen les mamelles grosses els hi dones [el càrrec de consellera]. I ja està".

La gravació de Salvadó forma part de les converses que es van captar amb les intervencions de telefons que va ordenar el jutge 13 de Barcelona. Hi ha 30 hores de gravació on apareixen nombroses persones. Aquestes gravacions s’han filtrat completes a mitjans de Madrid, sense selecció de converses rellevants per la investigació.

ERC desmenteix que sigui Jové

Ara bé, fonts d'ERC han desmentit a El Nacional que Jové sigui la persona que està a l'altra banda del telèfon, tot i que admeten que Salvadó sí que és l'altra veu que hi ha a la conversa.

La conversa

Lluís Salvadó: Només queda un dubte ara, que és el tema de conversa, que estan buscant en el mercat d’hivern una romanesa independentista per fer de consellera d’Educació. No troben cap dona. Estan buscant una brasilenya

Interlocutor: La dona de Puigdemont no és romanesa? Suposo que ella sí s’hi posarà

Lluís Salvadó: Estan buscant una romanesa, via la dona de Puigdemont, o una brasilera, són resultones

Interlocutor: Molt bé, molt bé

Lluís Salvadó: Ha arribat un moment aquest matí que han estat a punt de repescar la Rigau

Interlocutor: Què em dius ara, estan destrossats aquesta gent, tio!

Lluís Salvadó: Trobar dones...

Interlocutor: Trobar dones és missió impossible. És més fàcil inaugurar un auditori

Lluís Salvadó: Sí mira, perquè aquí les que tenen les mamelles grosses els ho dones. I ja està