"Les paraules de Lluís Salvadó són inapropiades i no es corresponen a l'ideari d'ERC". Aquestes són les paraules que ha fet servir la secretària general d'ERC, Marta Rovira, per criticar la conversa que s'ha filtrat on s'escolta l’exsecretari d’Hisenda, Lluís Salvadó, parlar sobre les dones sense cap mena de cura

Rovira ha volgut deixar clar que el seu partit treballa per constituir "una societat amb igualtat efectiva" i que ERC es compromet "a la paritat en el nou Govern".

De la mateixa manera, la secretària ha anunciat en una piulada que la formació estudiarà accions legals contra la filtració de la conversa perquè considera que a l'estat espanyol se'n fa un "ús polític premeditat per anar en contra d'una opció política concreta".

Concretament, Salvadó parlava amb un interlocutor sobre trobar una consellera dona que ocupi el càrrec al Departament d'Educació. 

Impròpies, injustificables, indignants

Altres membres del partit, en especial dones, també han recriminat les paraules sexistes i masclistes de Lluís Salvadó. Una de les que més ha criticat Torrent ha estat la consellera Dolors Bassa que ha afirmat que són unes paraules "impròpies" d'un home del segle XXI. O també la diputada al Parlament Jenn Díaz qui ha anunciat que davant de comentaris de tipus masclista la tolerància és zero i que no ho justifica.

Rut Ribas, diputada per Girona, ha seguit la mateixa línia de Díaz i s'ha mostrat totalment indignada amb comentaris sexistes, "vinguin d'on vinguin" i ha rebutjat les paraules de Salvadó. La també diputada Adriana Delgado s'ha mostrat també indignada. Montserrat Fornells, alcaldessa de Vilanova de l'Aguda i diputada per Lleida de la formació republicana, també s'ha mostrat indignada amb Salvadó assegurant que des de ERC no poden permetre ni tolerar cap comentari "sexista o masclista".

Pero no només les dones d'ERC han criticat Salvadó per les seves paraules, sinó que alguns dels homes del partit també ho han fet, com el diputat independent, Ruben Wagensberg, ha defensat que, un cop més, "les expressions masclistes envaeixen tots els àmbits de la vida privada". Wagensberg ha defensat que queda molt camí per fer en terreny d'igualtat i que els homes hem de deixar de ser còmplices del masclisme i denunciar aquest tipus de comentaris, ja sigui en públic o en privat.