La CUP ha exigit la dimissió del diputat d'ERC Lluís Salvadó, després de la filtració d'unes paraules de l'exsecretari d'Hisenda en una conversa amb un amic sobre la recerca d'una dona per ser consellera d'Ensenyament. En un missatge a Twitter, la CUP ha apuntat que les paraules de Salvadó són "totalment reprovables" i que "no es poden tolerar els comentaris masclistes i xenòfobs".

A més, els anticapitalistes també han criticat l'ús "interessat" per part de l'Estat de la conversa de Salvadó amb un "amic", on hauria dit: "Agafes les que tenen les mamelles més grosses, els hi dones i ja està, et quedes tan ample".

"La dona de Puigdemont no és romanesa? Suposo que ella sí que s'hi posarà", diu l'interlocutor no identificat. Salvadó li respon: "Estan buscant una romanesa via la dona de Puigdemont, o una brasilera, que també són 'resultones'".

El diputat d'ERC afegeix que no és fàcil trobar dones per ocupar càrrecs, i el seu interlocutor li replica: "Trobar dones és missió impossible, és més fàcil inaugurar un auditori que trobar dones".