El diputat d'ERC Lluís Salvadó s'ha posat a disposició del partit després de la filtració de la conversa masclista mantinguda amb l'alcalde de Sant Carles de la Ràpita. En una publicació al seu mur de Facebook, Salvadó escriu: "No sé què decidiré fer durant les properes hores. Com sempre estaré a la disposició del que consideri el meu partit". Amb aquesta afirmació obre la porta per primera vegada a la possibilitat de deixar l'escó.

El diputat espera que se'l jutgi per la seva trajectòria i no per "una conversa sarcàstica robada de la intimitat”. "Em fot, i molt, que després de 30 anys de militància activíssima en els valors republicans i de lluita contra totes les discriminacions hagi de passar per un miserable masclista", sentencia.

Una conya de mal gust

Novament demana disculpes  “a totes les dones i homes que s’han sentit ofesos i decebuts”, especialment a la seva “família d’ERC”, per una conversa “del tot improcedent i descontextualitzada”. "Una conya de molt mal gust que ningú dels que l’han sentida n’ha desxifrat el significat real, perquè forma part d’un codi personal de vivències compartides entre dos persones que es coneixen profundament i saben que ni un ni l’altre pensen ni han fet mai el que estan dient", puntualitza.

La filtració

El programa d'Antena 3 Espejo Público va difondre divendres una conversa pirvada de Lluís Salvadó on parlava de les dones sense cap mena de cura en una xerrada per trobar una consellera dona pel Departament d'Educació. En la conversa es podia sentir com el diputat d'ERC deia que estava "buscant una romanesa, via la dona de Puigdemont, o una brasilera; són resultones" i afegia: "a la que tingui les mamelles grosses l'hi dones (el càrrec de consellera) i ja està".