"A la que tingui les mamelles més grosses li dones el càrrec". Aquestes són les declaracions de l'exsecretari d'Hisenda Lluís Salvadó que han creat una allau de crítiques que l'han titllat de masclista. L'exsecretari ho deia a un interlocutor en una conversa telefònica que ha filtrat Antena3 i on es parlava de trobar una dona que ocupi el càrrec de consellera d'Educació.

L'oposició ha sigut la que ha carregat més durament contra Salvadó: el president del PP català, Xavier García Albiol, ha demanat la dimissió del diputat d'ERC en una publicació a Twitter.

Albiol ha criticat "el criteri d'ERC a l'hora de triar les dones per a càrrecs de govern de la Generalitat: que tinguin els pits grans". Per això, ha considerat que "el diputat Lluís Salvadó ha de presentar la seva dimissió immediatament".

La presidenta de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, també ha censurat les paraules de Salvadó en una piulada:

"Les dones ocupem els nostres llocs de feina pels nostres mèrits i ningú ens ha de donar res pel nostre físic", apuntava Arrimadas al mateix temps que qualificava d'"absolutament inacceptable" la conversació telefònica del d'ERC.

Des del partit socialista s'ha difós un comunicat on la diputada del PSC-Units Beatriz Silva destaca que Salvadó "ha de reflexionar sobre si les seves opinions sobre les dones li permeten seguir representant la ciutadania". També ha matisat que "No cal demanar-li la renúncia, ell mateix ha de reconèixer que, després de conèixer-se la seva consideració cap a les dones, no està facultat per representar el conjunt de la societat com a diputat al Parlament, ja que aquest tipus d'afirmacions embruten el seu càrrec".

En la mateixa línia s'ha expressat l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon: "No ens podem conformar amb fer història un dia. Hem d’erradicar les actituds repugnants i masclistes de les estructures de poder clarament patriarcals. Als partits polítics tenim molta feina".