Mentre algunes veus a Madrid assenyalen que els indults als presos independentistes podrien arribar la setmana vinent, l'economista Germà Bel ha expressat els seus recels respecte a la seva concessió per part del govern espanyol i ha aprofitat per llançar un avís dirigit a les 3.000 persones represaliades

Bel ha expressat a una publicació a Twitter que els indults només "afavoreixen personalment als presos i políticament a les institucions estatals que podran seguir exercint la seva repressió amb menys costos interiors i exteriors", en referència als més de 3.000 investigats arreu de Catalunya per motius polítics arran dels fets de l'1-O. "Felicitacions a tots els beneficiaris, i bon diumenge a tothom", ha culminat. 

TUIT germa bel recelo indultos presos políticos

@gebelque

Cedir davant Europa

D'aquesta manera, l'economista s'uneix a les nombroses veus que consideren els indults com a una estratègia de l'Estat espanyol per evitar quedar en evidència davant les instàncies europees i internacionals, però que només beneficiaria als presos. 

Aquesta qüestió està generant molta controvèrsia entre aquells que volen la independència de Catalunya. Els CDR ja van manifestar en un comunicat el passat dimecres que els indults i la seva lògica creen la "paradoxa" que hi hagi independentistes "als que se'ls pot 'perdonar' i altres als que no per generar divisió dins del moviment". Un exemple d'aquesta divisió són les mateixes discrepàncies mostrades entre el líder d'ERC, Oriol Junqueras, i Junts sobre aquesta mesura.

Per la seva banda, la presidenta del Parlament, Laura Borràs, en una entrevista al programa de TV3, Preguntes Freqüents, va descartar de manera rotunda que els indults que serveixin perquè "se'ns passi això de ser independentistes". 

Manifestació a Colón

I encara més en contra hi tenim els 25.000 manifestants unionistes que s'han concentrat avui a la plaça Colón de Madrid, convocats per la plataforma Unión 78, i secundats per la triple dreta. 

Entre el públic s’hi ha vist simbologia democràtica i simbologia que no ho era tant, com diverses banderes espanyoles franquistes. S’han passejat tranquil·lament per la plaça fins que l’organització, bastant tard, ha intentat apartar-les fora de les càmeres. Aquesta simbologia també s’ha vist en altres elements, com les mascaretes. També banderes imperials espanyoles, de la Guàrdia Civil i de la Legió. Pancartes de tota mena, com una que recordava a Sánchez i Casado que “Judes es va penjar”.

manifestacion colon acn

Manifestació a Colón contra els indults / ACN

 

Imatge principal, Germà Bel / ACN