Davant el malestar generat per les reflexions del secretari general de Junts, Jordi Sànchez, sobre la validesa de l'1-O, la presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha reivindicat que "ni Junts per Catalunya ni Sànchez renuncien a la unilateralitat".

Així ho ha expressat en una entrevista al programa de TV3 Preguntes Freqüents on, tot i reconèixer que la carta de Sànchez li va provocar "una certa sorpresa", ha assegurat que aquesta no representa la renúncia a cap via cap a la independència, com tampoc no ho fa l'acord que el seu partit va firma amb els seus socis de govern, ERC

 

La poca viabilitat del referèndum acordat

És més, ha insistit en la poca viabilitat del referèndum acordat, atès que "el model escocès" només serveix "quan tens al davant un govern com el del Regne Unit". Tot i que no ha volgut donar gaires detalls sobre l'anomenat "embat democràtic" en cas que la taula de diàleg no prosperi, ha assegurat que "Junts té una estratègia de futur que ens ha de portar cap a la independència", però que aquesta "ha de ser unitària". 

"Una militància inconformista"

Preguntada sobre les darreres informacions que parlen de la voluntat dels "sectors crítics" de Junts de presentar una possible alternativa pel càrrec de Sànchez, Borràs ha reivindicat l'esperit "inconformista de tots els militants" del partit. "Tenim una militància exigent i m'agrada que sigui així. Sortirem enfortits d'aquest debat", ha continuat.

 

LAURA BORRAS PREGUNTES FREQÜENTS

Laura Borràs i la periodista Cristina Puig al programa Preguntes Freqüents / TV3

Sobre els indults

Quant als indults als presos polítics, ha descartat de manera rotunda que serveixin perquè "s'ens passi això de ser independentistes". De moment, s'ha limitat a revelar que manté "contactes amb moltes persones [de Madrid] i hi ha un rum rum que parla de què podrien concedir-se de forma imminent", més concretament, "en la setmana vinent". Ara bé, ha subratllat la seva falta de confiança en el concepte d'"aviat" emprat per membres del Govern espanyol. 

 

Imatge principal, la presidenta del Parlament, Laura Borràs, al programa Preguntes Freqüents / TV3