L'economista Germà Bel ha compartit al seu perfil de Twitter les raons per les quals s'ha fet el carnet del Consell per la República, que s'ha convertit en un dels aspectes clau en les negociacions entre Junts i ERC. 

En un tuit, Bel ha informat que ja s'ha afiliat a l'entitat: "Massa dies procastinant! [endarrerint-ho]. Després d'anys invertint temps, energies i recursos en impossibles (reformar Espanya, peticionar amnistia de presos, exiliats...) ara toquen coses menys perfectes, i menys improbables. Ja tinc el carnet del Consell per la República". 

tuit germà bel

@gebelque

"L'única eina per debilitar el rival institucional"

I és que, tal com explica l'exdirigent socialista, que va passar a l'independentisme arran de la sentència contra l'Estatut, té "coneixements de l'adversari institucional", és a dir, l'Estat.

En aquest sentit, en un comentari, ha detallat que el Consell "és l'única eina que tenim per debilitar-lo". "Sobretot, després de la imbecil·litat d'investir Sánchez (i gratis!)", ha afegit. 

tuit germà bel 2

@gebelque

Internacionalitzar la situació de Catalunya 

Mentrestant, el Consell per la República està ultimant una xarxa diplomàtica per donar a conèixer la situació de Catalunya arreu del món. En una entrevista amb Europa Press, el vicepresident d'aquest òrgan i eurodiputat de Junts, Toni Comín, ha anunciat que el Consell posarà en marxa durant aquest any una "xarxa diplomàtica" amb cònsols honoraris.

"Hem de poder disposar d'una xarxa de Consell que ens permeti fer aquest treball d'internacionalització que tots esperen de nosaltres, amb raó. L'estratègia d'internacionalització necessita més instruments dels que tenim avui", ha afirmat, assegurant que la difusió de l'independentisme és un objectiu prioritari per al Consell aquest 2021.

Com serà el model de diplomàcia del Consell per la República?

Durant l'entrevista, Comín ha donat detalls sobre com serà el model de diplomàcia que plantegen tirar endavant aquest mateix any. "L'estructura diplomàtica dels estats té una part d'estructura pròpia, amb cònsols i ambaixadors, però també tenen cònsols honoraris", ha afegit explicant que aquesta figura està encarregada de gestionar, amb mitjans propis, una representativitat oficial.

"Aquesta seria la lògica de la xarxa diplomàtica que volem tirar endavant des del Consell perquè és la que ens encaixa. Hem de poder legitimar persones concretes perquè tinguin aquesta funció de representants oficials del Consell per la República", però no ha volgut detallar encara quins perfils desenvoluparien aquesta funció.

 

 

Imatge principal, Germà Bel a la presentació del llibre 'Cabòries des d'una galàxia ben allunyada', el 16 de maig de 2017 / ACN