Carles Puigdemont ha reclamat la paraula al Congrés dels Diputats davant la cascada de referències contra ell durant el debat d'investidura d'aquest dimarts. En una piulada, el president a l'exili ha ironitzat: "Demano la paraula per al·lusions" —etiquetant la presidenta de la cambra, Francina Armengol, i el seu partit, Junts per Catalunya—. I és que la sessió al Congrés ha estat carregada de mencions a Puigdemont, començant pel mateix candidat a la presidència del govern espanyol, Alberto Núñez Feijóo.

🔴 Debat d’investidura de Feijóo, DIRECTE | Última hora al Congrés dels Diputats

Feijóo ha centrat el seu discurs a assegurar que "té a l'abast els vots per ser president del govern espanyol", però que no accepta "pagar el preu que li demanen per ser-ho". Així, ha argumentat que Puigdemont li ha ofert "exactament el mateix" que a Pedro Sánchez. La cosa aquí és que ell té "principis, límits i paraula", a diferència del líder socialista. És a dir, que "l'única diferència" davant les exigències del president a l'exili "rau en la integritat dels dos candidats possibles que poden respondre-li".

El líder popular també ha afirmat que Puigdemont vol "un president aliat" i que li és igual si és del PP o del PSOE. Aleshores, ha aclarit que en el seu projecte "no hi figura l'amnistia ni l'autodeterminació ni fórmules anàlogues" —fins al punt que ha proposat crear el delicte de deslleialtat institucional i endurir el de malversació—. Més tard, en les respostes, Feijóo ha criticat Sánchez per ser captiu de l'independentisme: "Si Puigdemont diu 'no', no serà president".

El candidat a la presidència del govern espanyol no ha sigut l'únic que aquest dimarts ha fet referències al president a l'exili. El seu soci d'ultradreta, Santiago Abascal (Vox), ha volgut enviar un missatge a "separatistes, espanyols renegats, comunistes, més o menys disfressats, i altres còmplices del senyor Sánchez" per advertir-los que gaudeixen d'un "miratge" que "no és real". "Jo sé que ara vostès estan molt ufans, molt satisfets, fent xantatge a Espanya, perquè un polític sense escrúpols els la vol lliurar a canvi d'una cadira, i que se sentin protagonistes perquè un personatge ridícul que viu fugat a Waterloo presumeix de posar i treure presidents", ha dit, al·ludint a Puigdemont.