El president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig, s'ha tornat a mostrar favorable als indults, malgrat reconèixer que "en si mateixos, no són una solució". Així ho ha abans de participar en un esmorzar amb l'Associació Valenciana d'Empresaris, en el qual també ha rebutjat les imatges que ha deixat la manifestació a Colón celebrada el passat diumenge. "És una oportunitat que no es pot perdre. Ens estem jugant moltíssim tots", ha explicat.

En aquest sentit, Puig ha rebutjat la "guirigall i confrontació" al voltant de la concentració convocada per Unión 78 i ha defensat la via del diàleg, "ara i sempre". "És una oportunitat que no es pot perdre. Ens estem jugant moltíssim tots", ha assegurat i ha remarcat que, malgrat que no poden ser l'instrument únic per solucionar el conflicte amb Catalunya, els indults poden ser útils per millorar una situació de convivència i retrobament".

Per al president de la Generalitat valenciana, el que ha d'existir és "una voluntat de retrobament", ja que Catalunya és "molt important per a Espanya i si es vol buscar una solució compartida, haurem d'intentar comprendre l'altre, si no serà impossible". "El crit, l'insult o la desqualificació no són el camí, com tampoc ho és, en absolut, la Declaració Unilateral d'Independència o actituds que van en contra de l'ordenament jurídic".

Ximo Puig a Barcelona

Ximo Puig serà a Barcelona a partir de dimecres per participar en un acte del Cercle d'Economia al costat d'altres presidents autonòmics com Francina Armengol o Nuñez Feijóo. El president de la Generalitat valenciana s'ha mostrat la seva opinió favorable a atorgar el perdó als perdó als presos polítics catalans múltiples vegades.

Així mateix, també va celebrar la publicació de la carta de Junqueras, en considerar que el dirigent república s'apartava definitivament de la via de la unilateralitat. "És un avanç assumir, per fi, que la unilateralitat és estèril. Es necessita coratge per a l'acord. I acord per a la concòrdia. És temps de diàleg i de recordar a Amos Oz: "No hi ha acords feliços". Pitjor és el desacord. Cal reconnectar emocionalment"

 

 

Imatge principal, Ximo Puig / EuropaPress