Els barons socialistes han rebut positivament la carta d'Oriol Junqueras a la Sexta. Guillermo Fernández Vara, president d'Extremadura, i Ximo Puig, president de la Generalitat Valenciana, han valorat a xarxes socials el gest del líder d'Esquerra Republicana de Catalunya, que ha presentat els indults com una via per facilitar el diàleg entre Catalunya i Espanya.

Vara ho veu com un gest molt important

El president d'Extremadura, que la setmana passada es va mostrar radicalment contrari als indults, ha tornat a escollir Twitter per donar el seu parer sobre la carta de Junqueras. En un tuit, ha manifestat que es tracta d'un gest "molt important". "La política no són només gestos, però són molt necessaris. I aquest és molt important. Cal que ens retrobem dins de la Constitució", ha escrit.

TUIT Fernandez vara PNG

Guillermo Fernández Vara / Twitter 

Puig celebra "la fi de la unilateralitat"

Ximo Puig també ha triat Twitter per donar la seva opinió sobre la carta. El president de la Generalitat Valenciana veu el text com l'abandonament definitiu de la via de la unilateralitat, que titlla d'"estèril". Al text, Junqueras defensa la via del diàleg i d'un referèndum pactat com la millor solució al conflicte, ja que considera que "altres vies no són viables ni desitjables en la mesura que, de fet, ens allunyen de l'objectiu a arriba".

"És un avanç assumir, per fi, que la unilateralitat és estèril. Es necessita coratge per a l'acord. I acord per a la concòrdia. És temps de diàleg i de recordar a Amos Oz: "No hi ha acords feliços". Pitjor és el desacord. Cal reconnectar emocionalment", ha tuitat Puig.

TUIT Ximo puig PNG

Ximo Puig / Twitter 

Per la seva banda, el PSC veu molt clar què la carta de Junqueras és una esmena a la promesa que va fer el ja president Pere Aragonès durant el seu discurs d'investidura sobre que culminaria la independència aquesta legislatura. "El senyor Oriol Junqueras està esmenant el programa amb què ERC es va presentar a les eleccions del 14-F i també està esmenant la promesa d'Aragonès sobre que culminaria la independència aquesta legislatura", ha apuntat la secretària i portaveu dels socialistes catalans Eva Granados.

 

 

Imatge principal, Fernández Vara / Europa Press