Intercanvi de retrets entre el conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, i el PSC en un dia on els passadissos del Parlament bullen amb la negociació dels pressupostos. I és que molts dels temes sobre els que han discutit socialistes i Torrent són claus en la negociació que el Govern manté amb la CUP i els comuns per aprovar els comptes.

En una interpel·lació, el diputat Òscar Ordeig ha titllat el Govern d'"ambigu" en projectes com el del Hard Rock, les ampliacions de l'aeroport i el port i la presentació de la candidatura dels JJOO d'hivern del 2030. També ha instat l'Executiu a "buscar altres suports" que els de la CUP per "segons quins projectes econòmics".

En una segona intervenció, el diputat socialista ha apujat el to i ha preguntat al conseller si "amb la seva indefinició es farien avui els JJOO" que es van fer el 1992 a Barcelona. "No", ha respost ell mateix. Ordeig ha afirmat que el Govern no pot situar-se en el 'No a tot' i ha afegit que "el Pirineu està morint", apressant l'Executiu a impulsar la candidatura dels JJOO d'hivern i a "moure's de la zona de confort". "Volen fer tantes reflexions sobre les reflexions que no fan res. Ja sabem que tot és molt complex però el Govern pot fer més", ha dit.

Torrent retreu Rodalies i el corredor mediterrani

Torrent ha respost als socialistes que tenen una "mirada del segle XX, per no dir del segle XIX, del creixement pel creixement" i ha recordat que no tots els projectes no són bons i que alguns "ens poden remetre a un model superat".

Averia Renfe Rodalies Bellvitge Carlos Baglietto (2)

Un tren de Rodalies / Foto: Carlos Baglietto

El conseller també ha posat en evidència la doble vara dels socialistes assenyalant que no havien parlat ni de Rodalies ni del corredor mediterrani. "El 'No a tot' és sistèmic del govern espanyol", ha sentenciat. Precisament, avui mateix, el vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, també ha blasmat l'Estat per la seva deixadesa en aquests dos temes.

En qualsevol cas i coincidint amb la carta que el líder del PSC, Salvador Illa, ha enviat al president Aragonès demanant-li una reunió, aquesta interpel·lació també ha servit per tornar a mostrar que en projectes com el dels JJOO d'hivern i el Hard Rock els socialistes estan molt més alineats amb el Govern que no pas la CUP i els comuns, que s'hi oposen frontalment. 

Sobre el Hard Rock també s'ha pronunciat avui el conseller Jaume Giró, que ha dit que el projecte "està on estava" i ha aclarit que "s'està preparant el pla director urbanístic en aquest moment" i, un cop fet, aquest "passarà a la seva aprovació a la Comissió d'Urbanisme". "Estem a l'espera que això passi", ha explicat.

 

Imatge principal: el conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, en el ple del Parlament d'aquest dimecres / Foto: ACN