Davant la batalla política que està suposant la candidatura que la Generalitat vol presentar per allotjar els Jocs Olímpics d'hivern per al proper 2030, el PSC ha mostrat el seu posicionament a favor amb un clar exemple: els del 92.

"Esdeveniments com aquests permeten que es facin inversions en el territori, ja ho vam veure amb els Jocs Olímpics del 92", ha apuntat la portaveu dels socialistes al Parlament, Alícia Romero, en una roda de premsa aquest divendres.

Romero ha assegurat que la seva formació sempre ha donat suport a la candidatura, "que ens encoratja com a país", i ha reivindicat que és un projecte desitjat pels alcaldes. Romero ha afegit que ara hi ha una "gran oportunitat" pel fet que "un català, Miquel Iceta, sigui el ministre de Cultura i Esports". "Ell serà una persona clau perquè els Jocs siguin un èxit", ha rematat.

5a onada

Per altra banda, Romero ha reiterat el suport del seu grup al Govern pel que fa a la gestió de la 5a onada de contagis però ha lamentat que no se'ls hi expliqués els motius concrets per aplicar el toc de queda a 161 municipis. 

Tanmateix, la socialista ha tornat a prometre no fer "batalla política de la pandèmia" i ha al·legat que cal tenir "sentit d'Estat i altura de mires". En aquest sentit ha anunciat que avui es reuniran per primer cop el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, i la 'consellera alternativa' dels socialistes, la diputada Assumpta Escarp, com a resultat de la trucada que van mantenir el dimecres el líder socialista, Salvador Illa, i el president de la Generalitat, Pere Aragonès.

Decepció amb Aragonès

Però no tot ha estat expressar suport al president. En les matèries més ideològiques, els socialistes continuen criticant la línia marcada per Aragonès, com és la no assistència a la conferència de presidents autonòmics que se celebrarà el 30 de juliol i el rebuig a reunir la taula de partits catalans.

La dirigent socialista ha valorat que a Aragonès "no li interessen els fons europeus, però a les petites i mitjanes empreses del país, sí" i ha afegit que la conferència seria una oportunitat perquè el president català acostés posicions amb el de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, la de les Balears, Francina Armengol, i el lehendakari Íñigo Urkullu.

Romero també ha afirmat que les negociacions sobre la renovació de càrrecs de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i el Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) no estan avançant i ha instat la resta de grups a impulsar la refundació que fa setmanes que demanen. 

 

Imatge principal: cerimònia d'inauguració dels Jocs Olímpics del 92 a Barcelona / Foto: Efe