El PSC creu que les acusacions del portaveu d'En Comú Podem al Congrés, Jaume Asens, sobre el retard de la reforma de la llei de sedició i l'indult als independentistes són infundades. "No tenim elements de judici per formar-nos una opinió al respecte com crec que tampoc els deu tenir el senyor Asens", ha etzibat el diputat del PSC Ferran Pedret en una roda de premsa des del Parlament aquest dimecres.

Hores abans, Asens havia acusat el govern espanyol i el PSOE de mantenir en standby les seves iniciatives legals per als presos polítics per conveniència. En concret, Asens ha apuntat al ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, a qui ha acusat d'esperar a l'hipotètic pacte entre PSOE i PP per a la renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i al ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska, qui creu que tem la pressió d'elements del deep state com els militars o dirigents policials com el tinent coronel de la Guàrdia Civil Daniel Baena.

Així doncs, el socialista ha deixat clar que des del seu grup no comparteixen el parer d'Asens però ha reconegut no tenir prou informació com per tenir una opinió formada. Pedret no ha volgut afegir res més.

La polèmica de Costa

Pel que fa a la polèmica provocada per la reunió a què va assistir el vicepresident primer del Parlament, Josep Costa, Pedret ha afirmat que "cal aïllar l'extrema dreta políticament i social", però no ha demanat la seva dimissió ni la seva retirada de funcions, com va fer la líder dels comuns, Jéssica Albiach.

Pedret, però, ha volgut apuntar al president del Parlament, Roger Torrent, per dir-li que "ara que ha estat nomenat número 3 de la candidatura d'ERC​, no hauria d'utilitzar la tribuna que li dona la presidència del Parlament per llançar missatges contra JxCat".

La proposta d'amnistia

Després que JxCat, ERC i la CUP hagin registrat una proposta de resolució que demana al Congrés que aprovi una llei d'amnistia, Pedret ha opinat que pel contingut que han vist la forma "adequada" de tramitació parlamentària hagués estat la d'una iniciativa legislativa.

Qui ja ha tancat la porta a aquesta possibilitat ha estat la portaveu del PSOE al Congrés, Adriana Lastra, que ha assegurat que "no té cabuda" a la Constitució. Pel que fa als indults, ha afirmat que cal "pacificar el debat" i "fer les coses amb mesura i tranquil·litat".