El president del Parlament, Roger Torrent, serà el número tres de la llista d'ERC per a la circumscripció de Barcelona en les pròximes eleccions del 14-F.

Així ho ha anunciat aquest dimarts el vicepresident i candidat d'ERC a la Presidència, Pere Aragonès, en una visita a l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell a la presó de Wad-Ras, acompanyat de Torrent i de la número dos per Barcelona, Laura Vilagrà.

Torrent ha dit que per a ell és un honor ocupar aquest tercer lloc i, preguntat per si voldria continuar sent president del Parlament, ha assegurat que la seva prioritat és "sumar esforços" al projecte d'ERC.

Segons ell, els republicans tenen dos objectius principals davant de les eleccions del 14-F: sortir de la crisi de la Covid-19 "per l'esquerra", i posant la vida en el centre de les polítiques públiques, i construir la que ha descrit com a Catalunya postcovid.

Torrent s'ha compromès a treballar per la justícia i la llibertat de Catalunya, en les seves paraules, i ha afegit que la seva voluntat és "mirar cap enfora, més enllà del propi melic independentista."

Amnistia i Forcadell

Després d'haver visitat a Forcadell a la presó, ha defensat que l'expresidenta del Parlament "encara en si mateixa tots els valors" republicans que defensa i ha argumentat que és per això que és a la presó.

Ha afirmat que una llei d'amnistia és la millor opció per als dirigents independentistes condemnats per l'1-O, encara que ha reconegut que el camí cap a ella "no és fàcil".

I ha afirmat que els presos mereixen que es continuï lluitant per l'amnistia i la determinació, "i no fer-ho des de falses dreceres ni aportant discursos buits".

Demòcrates

Sobre la ruptura amb Demòcrates de Catalunya anunciada per ERC, Torrent ha dit que li "enorgulleix", i que la formació ha estat molt clara no només en les seves paraules sinó que també amb els fets.

"Al feixisme se li combat sempre, de forma nítida, sense matisos", ha reflexionat, i ha afegit textualment que un no s'ha de reunir amb l'extrema dreta, sinó confrontar-la.

En aquest sentit, ha argumentat que confia que les institucions puguin frenar l'auge que l'extrema dreta sol experimentar en contextos de crisi, i que marquin "la línia vermella que mai no es pot sobrepassar".