El president del grup parlamentari d'ERC, Sergi Sabrià, ha demanat la dimissió del vicepresident primer del Parlament, Josep Costa, un dels principals càrrecs de JxCat, per "blanquejar l'extrema dreta".

Des de Twitter, Sabrià s'ha fet eco d'una polèmica reunió telemàtica celebrada ahir dijous en la que van participar, a més de Costa, representants de diversos grups independentistes, inclosos algunes forces minoritàries d'extrema dreta, a fi d'explorar les possibilitats de formar un front electoral unitari de l'independentisme partidari de la via unilateral.

La presència de representants de grups extremistes com el Front Nacional de Catalunya o Força Catalunya -formació liderada per Santiago Espot- juntament amb Costa ha generat múltiples reaccions de rebuig en xarxes socials.

"Blanquejar l'extrema dreta: línia vermella. Dimissió", ha escrit Sabrià com a reacció a la reunió.

La també diputada d'ERC al Parlament Jenn Díaz ha retret a Costa la seva participació en aquesta reunió: "L'extrema dreta és un interlocutor vàlid si és independentista? No per a mi".

Per la seva part, el portaveu d'ERC en la Diputació de Barcelona, Dionís Guiteras, s'ha burlat del fet que hagi transcendit la reunió: Nos han pillao con el carrito del helao! Quan deixareu de fer el ridícul, Josep Costa?".

JxCat és desmarca de la reunió

La vicepresidenta i portaveu de JxCat, Elsa Artadi, ha sortit al pas de la polèmica per subratllar que Junts per Catalunya "no ha assistit a aquesta reunió, cap membre de la direcció ni ningú autoritzat pel partit".

"JxCat no participa en reunions amb partits xenòfobs", ha recalcat Artadi des de Twitter.