Violència i terror per part dels CDR, assetjament a Xavier García Albiol, agressió a un militar, discriminació del castellà... La premsa espanyola es dedica avui a fer un batibull de diferents fets per justificar que el constitucionalisme i, per tant, la llei, està sent agredida sense límit a Catalunya, mentre denuncia que això cada dia va a més.

Sense tenir en compte les agressions que es produeixen en contra dels independentistes com, per exemple, la brutal pallissa ultra a veïns d'Artés que penjaven llaços grocs o l'atac a un restaurant sirià per demanar la llibertat dels presos polítics —entre moltes altres situacions—, i posant com a casos de violència sobiranista el color groc a la final de la Copa del Rei o les xiulades a l'himne espanyol, els diaris de Madrid tornen a la càrrega contra l'independentisme i critiquen la fluixa aplicació de l'article 155 de la Constitució espanyola per part del govern liderat per Mariano Rajoy.

Tot això, torna a convertir els editorials dels principals rotatius espanyols en un nou capítol de . Justament per això, i per no perdre costums i tradicions, alguns tornen a comparar els CDR amb la kale borroka per "sembrar el terror entre els que no pensen com ells".

Assetjament organitzat

Lamentant-se que "no passa un dia sense noves notícies de l'assetjament organitzat al constitucionalisme a Catalunya", El Mundo es lamenta que "la història prova que quan l'Estat democràtic s'absenta d'un territori, el buit l'ocupen els seus enemics".

Al seu editorial, que porta per títol "Del victimisme a l'assetjament civil", el diari citat barreja diferents fets en un sol escrit per justificar, així, que el catalanisme ataca a Espanya ja sigui amb una presumpta|pretesa violència que donen per feta o criticant la "discriminació lingüística" que consideren que es viu a Catalunya en relació amb el castellà.

Precisament per això, i amb aquest desgastat argument sota el braç, El Mundo carrega també contra el govern de Rajoy per la seva suau aplicació de la norma suprema i critiquen que el que han fet els del PP és "un exercici de covardia que desempara els ciutadans, obligats a lluitar pel seu compte", mentre sustenten, alhora, que "no sembla que el 155 aplicat pel Govern del seu partit estigui servint per restaurar l'ordre constitucional a Catalunya".

I no només això. Per acabar de raonar el seu relat, tornen a insistir en la idea que portar samarretes i altres objectes grocs "per contaminar d'ideologia excloent un acte esportiu" i carreguen contra el PSOE per haver-se "afanyat a acceptar la petició de compareixença del ministre Zoido formulada pels independentistes, que aconsegueixen així canviar el focus de la indignació" perquè, segons el seu punt de vista, vestir d'aquest color en una final com la de dissabte "pot resultar provocador per al Sevilla".

Per acabar, i fent un gir als esdeveniments, no s'obliden d'escombrar per a casa deixant anar que "clar que la llibertat d'expressió és innegociable. Per això mateix reclamem la seva protecció allà on més amenaçada es troba: a Catalunya".

La serietat de l'acusador

El País, en aquesta mateixa línia, parla avui de "coaccions a les escoles, escarnis als carrers i agressions a les seus dels partits rivals" i adverteix que qui nega aquests actes "els comparteix" sense tenir present que, potser, s'arriba a negar fins i tot que l'1-O hi hagués violència policial.

Després de donar per fet que nou professors catalans van humiliar a Sant Andreu de la Barca als fills de guàrdies civils, i d'atribuir-los un delicte d'odi castigat pel Codi Penal, el diari citat sosté a la seva editorial batejada com a "Odi polític a xavals" que "els docents van assetjar els xavals" i no només per "intentar avergonyir-los increpant-los sobre si estaven satisfets de l'actuació dels seus progenitors", sinó també "comminant-los a baixar al pati i donar crits en defensa de la república".

A més, també destaquen el que ells consideren com una "agressió" el líder del PP català, Xavier García Albiol, el dia de Sant Jordi a Badalona per ser esbroncat al crit de "Llibertat presos polítics", per citar a la judicatura a sentenciar sobre aquest assumpte i, tot i que encara no ho hagi fet la justícia, el diari citat ja dóna per fet que "aquest cas apunta a convertir-se en molt rellevant per la serietat de l'acusador, la profusió de testimonis i la quantitat de detalls acumulats".

Portada d'El País (España)

Amb tot això, el diari esmentat es pregunta ara que "quin dubte cap que el clima de tensió generat pels dirigents del procés ha creat un caldo de cultiu per a l'enfrontament, l'odi i el delicte".

'Kale borroka' importada

Mentrestant, El Español destaca que per Sant Jordi un grup d'uns cent CDR o "energúmens", com els anomenen ells, van envoltar un cotxe a Figueres en el qual viatjava un pare amb la seva filla i denuncien que fins i tot li van trencar la lluna davantera per portar una bandera espanyola penjant del retrovisor.

El pitjor per als de Pedro J.Ramírez és que portaven un nas de pallasso —com va fer al seu dia el regidor d'ERC de Sant Joan de Vilatorrada- i que, a més, li anaven cridant "Fora fatxes, al vostre país", mentre es manifestaven per la llibertat dels presos polítics.

Això sí. El digital esmentat acaba aplaudint que els CDR no sabessin qui era l'home que viatjava en aquest vehicle perquè, segons apunten, "es tractava d'un militar espanyol destinat a molt pocs quilòmetres" que, si arriben a saber-ho, "estaríem parlant d'una altra història".

Justament per tot això, sostenen que "la violència independentista –com si d'una kale borroka importada es tractés– s'està apoderant poc a pocs dels carrers i carreteres catalanes sense que els Mossos d'Esquadra semblin posar prou afany per acabar amb ella", al mateix temps que acusen els "cadells indepes" de "continuar sembrant el terror entre els que no pensen com ells".