De les paraules als fets. Després del "comunisme o llibertat" amb que van respondre els dirigents del PP a l'anunci de Pablo Iglesias de presentar-se a les eleccions a la Comunitat, el PP ha passat a l'acció i ha denunciat el líder de Podemos i vicepresident del govern espanyol davant de la Junta Electoral de Madrid. La causa: "vulnerar els principis de neutralitat, imparcialitat i igualtat" en anunciar la seva candidatura a la presidència de la Comunitat.

Els populars sostenen en la denúncia que l'anunci d'Iglesias vulnera la Llei Orgànica del Règim Electoral General que estableix que des que es convoquen eleccions fins que se celebren "queda prohibit qualsevol acte organitzat o finançat, de forma directa o indirectament, pels poders públics que contingui al·lusions a les realitzacions o als èxits obtinguts, o que utilitzi imatges o expressions coincidents o similars a les utilitzades a les seves pròpies campanyes per alguna de les entitats polítiques concurrents".

Finalitat electoralista

Els populars defensen que el vídeo amb el qual Pablo Iglesias va anunciar la seva candidatura "té una única finalitat electoralista" i "suposa la utilització d'un càrrec i un despatx institucional per a la realització d'un acte encobert de campanya".

El vídeo que ha denunciat el PP davant de la Junta Electoral de Madrid

En la seva denúncia, els populars posen com a exemple d'aquesta finalitat electoralista frases en les quals Iglesias detalla la seva tasca en el govern espanyol com ara la protecció de treballadors, empreses i autònoms, la llei contra els desnonaments o l'ingrés mínim vital, entre altres logos. Per al PP, les paraules de Pablo Iglesias suposen l'ús "d'un càrrec i un despatx institucional per a la realització d'un acte encobert de campanya", i per això la formació d'Isabel Díaz-Ayuso creu que el vicepresident "està utilitzant la seva qualitat de tal per realitzar un acte partidista, en el qual posa en relleu aspectes del seu programa electoral amb recursos públics".

Neutralitat i manifestacions injurioses

El PP denuncia que el líder de Podemos ha vulnerat la neutralitat que imposa la normativa als poders públics i li retreu que s'hagi gravat en vídeo al despatx de vicepresidència, "que és absolutament identificable i que utilitza sistemàticament per llançar els seus missatges institucionals". Igualment, els denunciants afirmen que Iglesias vulnera el principi de neutralitat amb "manifestacions injurioses" en assegurar que "el 4 de maig es decideix si la ultradreta consuma el seu assalt a Madrid o els parem. Cal impedir que aquests delinqüents, que aquests criminals, que reivindiquen la dictadura, que fan apologia del terrorisme d'Estat, que promouen la violència contra els immigrants, contra els homosexuals i contra les feministes...".

Foto principal, el líder d'Unidas Podemos i vicepresident del Govern, Pablo Iglesias, un una imatge del vídeo denunciat / Efe