El líder del PP, Pablo Casado, ha assegurat que Pablo Iglesias "ha decidit portar un projecte obertament comunista" a la Comunitat de Madrid, després que aquest matí anunciés que renunciava al seu càrrec de vicepresident del govern espanyol per liderar la candidatura de Podemos a les eleccions autonòmiques que se celebraran el pròxim 4 de maig.

A més, des del punt de vista de Casado, la sortida del vicepresident de l'Executiu espanyol fa que aquest trontolli. "Pedro Sánchez ha intentat desestabilitzar un govern autonòmic i l'ona expansiva ha fet que ara sigui el seu govern el que trontolli", ha opinat Casado des del Palau Macaya de Barcelona on ha participat en el cicle de conferències El progrés al segle XXI, organitzat per la Societat barcelonina d'estudis econòmics i socials de Foment del Treball. 

"Això és fruit d'aquells que veuen la política com una partida d'escacs" i que "pretenen seguir jugant al 'Risk'", ha indicat Casado, després que el dimecres passat el PSOE i Ciutadans (Cs) presentessin una moció de censura contra el president del PP de Múrcia,  Fernando López Miras. Arran d'això, la presidenta del Madrid, Isabel Díaz Ayuso, va optar aquell mateix dia per convocar eleccions anticipades, ja que, segons va al·legar, també volien fer-ne una altra a la seva comunitat per fer-la fora del govern autonòmic. Una afirmació que des de Cs han negat. 

 

Pablo Iglesias - En Comú PodemPablo Iglesias serà el candidat a la presidència de Madrid de Podemos / En Comú Podem

La plaça major de l'Espanya moderada

Per al popular, el projecte polític que defensa Iglesias és "simpatitzant de règims totalitaris a Llatinoamèrica i a Orient Pròxim" alhora que persegueix que sigui "l'Estat qui decideixi pels ciutadans". En aquesta línia, Casado ha defensat que el PP, de la mà d'Ayuso, garantirà "l'estabilitat política, llibertat individual i prosperitat econòmica" per combatre "l'esquerra radical" que, segons ha afirmat, representa Podemos.  

"Aquests comunismes i aquests radicalismes que estan ara dirigint els designis d'Espanya són perillosos i nosaltres som la vacuna perquè, al més aviat possible, puguem passar pàgina", ha valorat. Una opció política que el líder del PP s'ha compromès que contestaran a la Comunitat de Madrid amb "concòrdia civil, amb creació d'ocupació i abaixant impostos". 

Per un altre costat, Casado també ha criticat a Cs, els que fins ara eren els seus socis en el govern autonòmic madrileny, perquè creu que van cometre "un error i una irresponsabilitat" en aliar-se amb el PSOE per promoure una moció de censura contra el PP a Múrcia. Amb això, ha valorat, la formació taronja ha perdut la seva "utilitat" com a partit polític. 

En aquest context, Casado ha presentat la seva formació com la "plaça major de l'Espanya moderada", per la cosa ha cridat a unir al "centre dreta" sota les seves sigles.