La presidenta de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ja ha contraatacat a l'anunci de la candidatura de Pablo Iglesias com a candidat per a les eleccions autonòmiques de la Comunitat de Madrid. Des del seu perfil de twitter ha escrit: "Comunisme o llibertat". Aquesta frase segueix el fil de l'argumentari que ja va utilitzar, la setmana passada, concretament el 10 de març, quan va oficialitzar el decret de dissolució de la cambra i l'anunci de la convocatòria electoral. Aleshores, el plantejament que va fer en el seu discurs era: "Socialisme o llibertat".

tuit ayuso

Al cap de pocs minuts, Podemos ha contestat Ayuso en el que s'ha convertit una batalla dialectal de forma virtual. Els de la formació lila han tirat d'un lema conegut: "Sí se puede".

podemos tuit a ayuso

El president dels populars, Pablo Casado, també ha replicat les mateixes paraules i sembla que la cursa electoral i els eslògans de campanya ja han començat, de forma improvisada, a córrer.

tui pablo casado

L'alcalde popular de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, fins i tot ha celebrat que Iglesias es presenti perquè preveu un triomf gloriós d'Ayuso: "El nivell de desesperació que té [Iglesias] per sortir als titulars derivat de la irrellevància absoluta que té al govern de la nació fa que s'hagi de plantejar aquesta mena de qüestions però Pablo Iglesias candidat, Ayuso majoria absoluta. No podrà disputar-les i hauria de reflexionar sobre les seves possibilitats".

Ayuso ha anunciat que compareix a partir de les 13h per informar de la reunió del Pla Territorial de Protecció Civil regional, celebrada avui, per fer seguiment de la Covid-19. Estarà acompanyada a la Real Casa de Correos pel conseller de Justícia, Interior i Víctimes, Enrique López. Malgrat tot, el guió sembla que canviarà i la Covid haurà de compartir protagonisme amb els darrers moviments electorals. Aquest matí, Ayuso ha presidit la reunió del Pla Territorial al costat de l'alcalde de la capital, José Luis Martínez-Almeida, i el delegat de Govern en la Comunitat de Madrid, José Manuel Franco. A la cita s'ha fet el seguiment de la pandèmia a la regió coincidint amb el primer any de vigència de l'esmentat Pla.

La presidenta madrilenya també ha tingut temps d'anar a Telecinco, on l'ha entrevistat Ana Rosa Quintana. Allà, ja ha donat el primer titular del dia que, també des de twitter, s'ha fet viral: "Si et diuen feixista estàs en el lloc correcte de la història", responia Ayuso a Quintana sobre les crítiques que ambdues, com a personatges públics, admeten rebre habitualment. D'altra banda, també ha assegurat avui que vol "el govern dels millors per a Madrid", de manera que podria comptar amb membres de Ciutadans i de Vox, però ha subratllat que tot i així la base de les seves llistes seran persones del PP, "que és el que no ha fallat, és el que no s'ha mogut i han estat treballant sempre aquí".

L'anunci d'Iglesias

Pablo Iglesias ha volgut anunciar la seva decisió en un vídeo gravat de vuit minuts. Com ha justificat la seva decisió? "En política cal tenir valentia per a donar les batalles que cal donar", ha defensat el líder de Podemos. En aquest sentit, ha advertit sobre els perills de les eleccions del 4 de maig a la Comunitat de Madrid: "El bipartidisme no tornarà, però la democràcia està amenaçada per una nova dreta trumpista, ben situada i impulsada per enormes poders econòmics i mediàtics". En aquest context, el vicepresident sortint del govern espanyol ha defensat que "cal fer front a aquesta dreta criminal".