El líder d'Unides Podemos, Pablo Iglesias, ha lamentat aquest dimarts que Más Madrid hagi rebutjat la seva proposta d'una candidatura conjunta de cara a les pròximes eleccions madrilenyes. En una piulada, el fins ara vicepresident ha assegurat que "s'hauria despertat molta il·lusió", però ha mostrat respecte per la decisió.

"Ara, a sortir amb tot per frenar els ultres i guanyar Madrid. Posarem tota la nostra força i entusiasme per aconseguir-ho", ha clamat a les xarxes.

IGLESIAS

El "no" de Más Madrid

Más Madrid ha rebutjat l'oferta d'Unidas Podemos i es presentarà en solitari a les eleccions madrilenyes del maigAixí ho ha comunicat aquest matí qui serà la candidata, Mónica García, que ha argumentat que "disposar de tres opcions amb garanties de representació és la millor manera de mobilitzar".

En un comunicat, García ha descartat l'oferta que els havia fet Pablo Iglesias per anar plegats als comicis, tot i que ha allargat la mà a futurs pactes postelectorals amb Podem. "No s'ha de confondre la unitat d'acció amb la unitat de paperetes. Nosaltres sempre anem en bloc. Però ara és el moment de tres candidatures fortes i aquesta és la clau", ha relatat. En aquest sentit, s'ha compromès a treballar amb col·laboració, cooperació i diàleg amb la resta de formacions amb les quals comparteixen objectius.

En aquest marc, ha criticat implícitament la proposta d'Iglesias perquè "a la irresponsabilitat d'Ayuso de convocar eleccions en plena pandèmia no podem sumar-hi ni més frivolitat, ni més espectacle ni més testosterona". Segons García, els "cops d'efecte" només "distreuen" de la necessitat de fer fora Ayuso i Vox de la Puerta del Sol.

De fet, ahir el líder de Podemos va anunciar que estaria disposat a anar de número dos de García si calia i instava Más Madrid a arribar a l'acord per "despertar i il·lusionar" l'electorat. Tot i això, les ofertes no han estat suficients per fer canviar d'opinió el partit d'Errejón, que actualment té una vintena de diputats enfront dels 7 de Podem.

Amb aquest nou escenari, l'encara vicepresident espanyol ha considerat que l'única manera d'evitar que Ayuso sigui la pròxima inquilina de la Casa de Correos de la puerta del Sol és reeditar el pacte entre les formacions d'esquerres, tal com van fer per arribar al govern espanyol, ja que, "ens estem jugant la democràcia a Espanya", ha considerat. Es tracta d'una proposta que Más Madrid també veu amb bons ulls.

Imatge principal: Pablo Iglesias / EFE