Des de la marxa d'Iglesias al debat dels indults. El govern de Sánchez es troba en el punt de mira i moltes portades es freguen les mans preveient que té els dies comptats. Aquest diumenge, el centre de la diana és el líder socialista, i qui més qui menys fa les seves apostes per veure per quin costat acabarà caient.

Des de Madrid, El Mundo dona ales a una derrota del PSOE i passa la victòria a les mans del PP. El diari publica avui una enquesta que dona un futur govern espanyol a Casado, que se situaria com a primera força en unes hipotètiques eleccions. Amb tot, els populars necessitarien el suport de Vox per poder governar.

La gestió del govern PSOE-Podemos també suspèn a la portada de La Razón, on publiquen les notes per cada ministre: només aprova Calviño, amb un cinc pelat. A més, dediquen un especial a la situació econòmica titulat "La era de Sánchez, un millón más de pobres". I a l'ABC de Sánchez revelen les maniobres del president espanyol per moure fitxes i col·locar els seus a l'IBEX35.

Indults, diàleg...

Els indults als presos polítics i la nova etapa de negociació amb l'Estat engegada per Aragonès tampoc passen per alt en les portades. A La Vanguardia recuperen l'informe del Consell d'Europa amb la teoria que el govern espanyol no en surt perdent, sinó tot el contrari: és un senyal del suport internacional a l'estratègia de tornar el conflicte polític a la política i apostar pels indults. 

El Punt Avui, però, l'advocat Gonzalo Boye ofereix tot un altre punt de vista sobre el tema. En una entrevista, Boye assenyala que l'informe ratifica "la persecució política" que viuen els líders independentistes i que "les autoritats judicials de l'Estat hauran de rectificar". En el mateix diari també recorden com l'informe del Tribunal de Comptes criminalitza tota l'acció internacional del Govern de la Generalitat.

Dedicat als joves

Mentrestant, a El País i l'Ara van per la seva banda, però coincideixen en dedicar les portades als joves: als qui en pocs dies s'enfrontaran a la selectivitat, i als qui només veuen davant seu la desesperança d'un atur juvenil a l'alça.

L'horitzó de l'ampliació de l'aeroport del Prat és també present a la portada de l'Ara.

portada 6 junio EL MUNDO

portada 6 junio LA RAZON

portada 6 junio

portada 6 junio LA VANGUARDIA

portada 6 junio EL PERIODICO

portada 6 junio EL PUNT AVUI

portada 6 junio ARA

portada 6 junio EL PAÍS

 

Imatge principal: Un home cronometra el temps amb un rellotge. / Freepik