Pedro Sánchez tornarà a Barcelona aquest divendres, en la segona visita en menys de dues setmanes. Fonts coneixedores del viatge han avançat aquest dilluns a Efe que el president del govern espanyol preveu visitar el Barcelona Supercomputing Center - Centre Nacional de Supercomputació (BSC-CNS), instal·lació científica i centre de recerca de referència que ofereix serveis en supercomputació a científics — molt lligat a la inversió europea en aquest terreny. El cap de l'executiu estatal estarà acompanyat de la ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant.

Sánchez i Morant visitaran el BSC en la recta final de la instal·lació del MareNostrum 5, el computador més potent de l'estat espanyol i un dels tres més potents d'Europa — que permetrà emprendre nous reptes científics en àrees com la medicina, el canvi climàtic i la producció de noves fonts d'energia. La planificació actual situa al juliol la inauguració del nou supercomputador, coincidint amb l'inici de la presidència espanyola de torn de la Unió Europea.

Pedro Sánchez a Barcelona... de nou

Just fa una setmana que el president espanyol va visitar Barcelona, per la celebració del Mobile World Congress (MWC). Va assistir a la inauguració de la fira tecnològica juntament amb el rei Felip VI; el president de la Generalitat, Pere Aragonès; i l'alcaldessa de la ciutat, Ada Colau. Els dos últims van declinar participar en la salutació protocol·lària a l'arribada del monarca, tot i que havien sopat junts la nit anterior. Sánchez va titllar d'"equivocació" la descaradura que li van fer Aragonès i Colau a Felip VI, perquè "hi ha poques fires a Espanya" que comptin amb "el suport institucional tan excel·lent liderat pel Rei". "El Rei també ha contribuït a la consolidació de Barcelona com la seu permanent d'aquest important congrés que té una transcendència mundial", va defensar, entre altres idees. El president espanyol també va recordar que en aquesta fira hi assisteixen els CEO de les principals companyies de telecomunicacions i digitals del món, tot situant Espanya com un país de "referència" en la indústria. "No dic que sigui en exclusiva, però també és gràcies al suport institucional de la Casa Reial i, en particular, del Rei", va reiterar.

La setmana passada, l'ANC va rebre Sánchez i Felip VI amb una acció a les Torres Venecianes. Prop de 200 persones es van reunir per fer una gran xiulada contra la seva presència a Barcelona i van projectar la cara del Rei cap per avall, amb el missatge "Ni rei, ni corona". Durant gairebé una hora, els concentrats van romandre a pocs metres del Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) — on va tenir lloc el sopar d'inauguració del MWC. També es van cremar imatges del monarca sota el crit "Catalunya no té rei". Tindrà una rebuda similar Sánchez aquest divendres?