El Mobile World Congress (MWC) ha donat aquest dilluns el seu tret de sortida amb la presència de tota mena d'autoritats, entre les quals es trobava el rei espanyol Felip VI, però no ha estat rebut ni per Pere Aragonès, president de la Generalitat, ni per Ada Colau, alcaldessa de Barcelona. Els dos polítics han declinat participar en la salutació protocol·lària a l'arribada del Borbó al recinte firal. Aquest vespre, el cap de l'executiu espanyol, Pedro Sánchez, ha qualificat en una entrevista a Telecinco d'"equivocació" la descaradura que li ha fet Aragonès, i Colau, al Rei Felip VI perquè no l'ha rebut aquest matí a la fira de Barcelona. Tot i això, el diumenge al vespre van coincidir en el sopar d'inauguració de l'esdeveniment i van compartir taula, cara a cara.

Segons el president del govern espanyol, el gest d'Aragonès és una "equivocació" i ha assegurat que hi ha "poques fires a Espanya" que comptin amb el "suport institucional tan excel·lent liderat pel rei d'Espanya". "El Rei també ha contribuït a la consolidació de Barcelona com la seu permanent d'aquest important Congrés que té una transcendència mundial", ha sostingut. Sánchez creu que si no fos per Felip VI, el Mobile potser no s'hauria quedat a la capital catalana.

Sánchez ha recordat que en aquesta fira han estat presents els CEO de les principals companyies de telecomunicacions i digitals del món, situant a Espanya com un país de "referència" en la indústria. "No dic que sigui en exclusiva, però també és gràcies al suport institucional de la Casa Reial i, en particular, del Rei d'Espanya", ha reiterat. En aquest punt, ha aprofitat per a ressaltar la gestió del Govern respecte a la situació a Catalunya on, segons ha apuntat, s'ha aconseguit "estabilitzar" i "contribuir a la convivència". "Que es construeixi convivència ens fa millor al conjunt del país", ha afirmat.

Sánchez creu que Feijóo "no s'atreveix" de rebutjar la moció de censura

Sánchez també s'ha referit a la moció de censura que ha registrat Vox i que presentarà a Ramon Tamames com a candidat a la Moncloa. Ha assegurat que el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, "no s'atreveix" a rebutjar la moció perquè, segons ha sostingut, és la "constatació que l'única manera de poder governar ajuntaments i comunitats autònomes" és amb un Govern de coalició amb la formació de Santiago Abascal.

Sánchez ha criticat que Feijóo opti ara per l'abstenció, mentre que en l'anterior moció de censura que va presentar Vox fa dos anys, qui en aquells dies era líder del PP, Pablo Casado, va decidir votar en contra i fer un discurs molt dur contra la formació liderada per Santiago Abascal. "Crec que l'interessant de l'anàlisi és el canvi que ha plantejat el PP, de passar del no a l'abstenció, perquè té la seva transcendència, primer perquè Feijóo s'acosta a Vox i segon perquè és la constatació que l'única manera de poder governar ajuntaments, comunitats autònomes i posteriorment el país és amb un govern de coalició amb Vox", ha sentenciat Sánchez.