Oxigen per a Jorge Fernández Díaz, en la investigació del cas Kitchen. L’Audiència Nacional ha denegat que es comprovi si l’exministre del PP va esborrar missatges del seu mòbil que l’incriminarien en l’operació d’espionatge a l’extresorer del PP, Luis Bárcenas, per recuperar documentació sobre el finançament irregular del partit, operació que va ser finançada amb fons reservats.

El jutjat central d’instrucció número 6 ha rebutjat la petició presentada per la unitat d’Afers Interns de la policia, que va sol·licitar autorització al jutge Manuel García-Castellón per rastrejar a través del Servei d’Interceptació Telefònica (Sitel), sistema d’escoltes telefòniques del Ministeri de l'Interior, recuperar tota l’activitat del mòbil de l’exministre, concretament la pogués haver estat esborrada prèviament al que telèfon fos lliurat en seu judicial.

Implicació 

L’objectiu era determinar si Fernández Díaz, imputat a la causa, havia estat informat per l’exsecretari d’Estat de Seguretat Francisco Martínez sobre detalls de l’operatiu per espiar Bárcenas. Fonts de les acusacions particulars han explicat a eldiario.es que la decisió de l’Audiència Nacional d’impedir aquest rastreig són un contratemps que impedeix tenir un coneixement més gran de la implicació del ministre en l’operació policial.

francisco martinez esquerra kitchen interior esquerra efeFrancisco Martínez, exsecretari d'Estat de Seguretat / Efe

Després de l’acarament protagonitzat per Fernández Díaz i Francisco Martínez, el jutge va ordenar a la policia revisar el mòbil de l’exministre per saber si el seu número dos li havia fet arribar missatges en els quals quedava constància que el màxim responsable d’Interior estava al cas de l’espionatge a l'extresorer del PP. Afers Interns va demanar al jutge utilitzar el Sitel, que permetria recuperar la memòria de número de telèfon del ministre i trobar missatges que haguessin estat esborrats.

La defensa de l’exministre, però, va impugnar que el terminal es posés a disposició de la unitat d’Afers Intens en considerar que en tractar-se del mòbil d’un ministre podia tenir informació sensible sense cap relació amb els fets que s’investigaven.

 

Foto principal, Jorge Fernández Díaz / EP