L'Operació Kitchen ha acabat enfonsant la imatge de tots els implicats. I continua sent així amb la pluja de filtracions constants: primer els sobrenoms i ara converses telefòniques que ha publicat el diari El Mundo. En aquest cas entre l'exministre popular Jorge Fernández Díaz, i la seva mà dreta, Francisco Martínez. El polític nega rotundament tenir res a veure amb l'espionatge a l'extresorer José Luis Bárcenas però el diàleg que mantenen sembla una broma: un diàleg que no porta enlloc i afirmacions reiterades per fugir de l'acceptació.

Alguns dels detalls que es poden escoltar de la conversa:

- Francisco Martínez: "Em vaig veure assenyalat com el cap d'una operació sinistra i em veig assenyalat per tu. En un moment donat, em sento molt enfadat, furiós i molt dolgut. I decideixo prendre una sèrie de prevencions. La millor manera de deixar constància d'aquest missatge davant notari i guardar-lo a casa meva"

- Jorge Fernández Díaz: "Algú et va donar la informació del xofer. A sant de què m'invento jo aquests missatges ...Doncs això mateix em pregunto jo"

- Francisco Martínez: "Revisi els missatges perquè em vaig sentir abandonat. Crec recordar una entrevista a Vozpópuli en què vas dir que no t'enteraves de res. És clar que em sento abandonat, em fa mal per tu i per altres em fa mal, però em sorprèn menys. Vaig fer l'acta notarial per defensar-me, no per incriminar-te. i si se m'acudís fer una acta falsa, no sabria com fer-ho. Soc un usuari d'encendre i apagar un ordinador, no sé com he pogut passar de secretari d'Estat a falsificador i hacker "

- Jorge Fernández Díaz: "Acabes de dir que jo tenia una comunicació intensa, i és veritat. Però si t'he de dir una cosa important, te la dic i no per missatge. Em sembla surrealista que diguis que la prova que procedeix de mi sigui un whatsappL'interlocutor d'aquests missatges no sóc jo. A més, jo no escric missatges amb k. Potser els meus fills, sí. Jo, no. És molt possible que aquesta conversa hagi tingut lloc, però per descomptat, amb mi, no"

Francisco Martínez numero dos Interior cas Villarejo EFEFrancisco Martínez / Foto: EFE

Martínez va prosseguir dient-li a Fernández Díaz que li cridava "contínuament per demanar informació, com d'altra banda era la teva obligació". "Jo em ratifico en el que he dit", va afirmar l'exministre d'el Interior.

Continua la fase d'instrucció

En paral·lel continua la via judicial. L'excomissari José Villarejo ha demanat al jutge doni el cas Kitchen que suspengui la declaració de l'ex-xofer de Luis Bárcenas, per haver-la acordat en el marc d'una peça secreta d'aquesta causa -impedint la seva assistència a les parts- malgrat que la compareixença es produeix a petició pròpia i afecta la totalitat de el cas sobre l'espionatge a l'extresorer de PP. 

L'advocat defensa que no permetre l'assistència a la resta de les parts, només fiscals i advocat de la defensa, vulnera drets al seu defensat, atès que es tracta d '"una declaració voluntària i de caràcter general que afecta tota la causa investigada i que no respon a una investigació parcial i concreta de la causa prèviament declarada secreta". Així, tenint en compte que el secret de la peça Kitchen, la número 7, es va aixecar el passat setembre, no és possible sostreure la declaració de l'ex-xofer "al coneixement i intervenció de les altres parts, ni encara en el cas que hi hagués alguna subpieza secreta, perquè reiterem les preguntes i manifestacions voluntàries de l'investigat seran generals i no limitades a una part secreta de la investigació".