Al juliol del 2013, l’aleshores ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, va intercanviar diversos missatges amb el seu número dos, Francisco Martínez, que demostrarien que el ministeri es va veure implicat en l’espionatge a Luis Bárcenas, tresorer del PP, amb la intenció de protegir el partit que en aquell moment ostentava el Govern d’Espanya.

Segons avança ‘El Mundo’, Francisco Martínez, número dos d’Interior, va lliurar als fiscals diversos missatges de mòbil que són els que fonamenten el pas donat per la Fiscalia Anticorrupció, que demana la imputació de Fernández Díaz i De Cospedal.

“Chófer B: Sergio Javier Ríos Esgueva (ara fa aquesta funció amb la dona). És important”. Aquest és el principal SMS que inculparia Fernández Díaz, enviat el 13 de juliol del 2013 i que aquest dilluns revela el diari esmentat. El missatge va arribar a Martínez tot just 48 hores abans que Bárcenas declarés a l’Audiència Nacional davant el jutge Pablo Ruz, on va confessar l’existència de finançament irregular al PP durant dècades.

Depositat davant notari

Martínez, que va ser Secretari d’Estat d’Interior sota el  mandat de Fernández Díaz, assegura que la primera part de l’SMS el va rebre a les 20:29 del 13 de juliol del 2013, i dues hores més tard va rebre un segon SMS on s’indicava ‘és important’. El mateix Martínez va depositar davant notari els missatges un cop l’aleshores ministre va assegurar que va tenir coneixement de l’operació Kitchen -la investigació sobre el suposat espionatge a Bárcenas per part d’Interior- per la premsa, passant tota l’eventual responsabilitat al seu segon.

Martínez intenta demostrar amb aquests SMS que va ser Fernández Díaz qui va traslladar-li el nom de Sergio Javier Ríos Esgueva, actualment policia del CNP, com el confident policial clau de tot l’operatiu i per tant, que l’avui exministre estava darrera d’una operació on es poden haver comés els delictes de prevaricació, malversació de fons públics i revelació de secrets.

Amb tot, sempre segons el mateix mitjà, fonts pròximes a Fernández Díaz asseguren que aquests missatges mai van sortir del seu telèfon mòbil i que aquest mai va facilitar al seu número dos informació vinculada a Bárcenas. En tot cas, el jutjat d’Instrucció 6 ha acreditat l’existència d’una operació policial per sostreure a Bárcenas material sensible contra la cúpula del Partit Popular i l’aleshores president del govern espanyol, Mariano Rajoy.