El jutge de l'Audiència Nacional va demanar a Jorge Fernández Díaz que avui portés de forma voluntària el telèfon mòbil que feia servir com a ministre. L'exministre de l'Interior no n'ha fet cap mena de cas i s'ha plantat a la sala sense aquest. Davant d'això, Manuel García Castellón ha emès una interlocutòria aquest divendres, després de l'acarament, perquè aquest dispositiu li sigui entregat. Es vol comprovar si realment existeixen els missatges que li atribueix el seu exnúmero dos, Francisco Martínez, interessant-se per l'Operació Kitchen, l'entramat parapolicial que Fernández Díaz diu que desconeixia.

En la interlocutòria, el magistrat instructor assenyala que la "finalitat exclusiva" del requeriment és "examinar si en aquest terminal estan els referits missatges", ja que aquest telèfon mòbil està considerat un "efecte del delicte". Un cop entregat el dispositiu, García Castellón tornarà a citar l'exministre de l'Interior i la seva defensa per a examinar el terminal i l'existència o absència d'aquests missatges. L'investigat n'ha de garantir la seva integritat fins que es procedeixi la seva entrega, assegura el jutge. Avisa que podria incórrer en responsabilitats penals en cas d'ocultació o destrucció d'efectes judicials.

Ara fa dues setmanes, el jutge va demanar a l'exmàxim responsable d'Interior que portés el telèfon mòbil que tenia quan era ministre de forma voluntària. Però avui, quan li han dit que hauria de deixar el dispositiu a l’Audiència Nacional, Jorge Fernández Díaz ha respost que ni tan sols el duia a sobre. Ha assegurat que aportarà un informe pericial per a demostrar que els suposats missatges SMS són “falsos”.

Martínez torna a apuntar contra el ministre

En el seu dia van treballar plegats al Ministeri de l'Interior. Avui estan totalment enfrontats. Aquest divendres s'ha viscut a l'Audiència Nacional un tens acarament entre les versions de l'exministre Jorge Fernández Díaz i qui va ser el seu número dos Francisco Martínez. Segons informen fonts judicials, el primer ha tornat a negar haver tingut coneixement de l'Operació Kitchen, la trama per espiar i robar documents comprometedors a Luis Bárcenas. El segon ha insistit en el seu relat: va trucar-li per saber de l'operatiu i té missatges guardats que proven que el seu superior estava al cas de tot. El jutge va demanar aquest cara a cara davant les versions contradictòries, que s'han mantingut.