Des de Ciutadans, no es cansen de criticar els indults als presos polítics. Després de presentar un recurs davant el Tribunal Suprem, que ja ha estat admès a tràmit,  en contra d'aquesta mesura de gràcia, ara el diputat del Parlament Nacho Martín Blanco s'ha volgut mostrar disconforme amb què els líders polítics hagin pogut abandonar les presons: "Acaba una setmana negra pels constitucionalistes catalans", ha assegurat a la premsa.

A més, s'ha volgut dirigir a Pedro Sánchez, a qui ha acusat de concedir els indults "per utilitat política, no per utilitat pública". "Absolutament ningú a Espanya està tancat a la presó per les seves idees, però per decisió de Sánchez, estem veient com es treuen de presó a algunes persones per les seves idees polítiques", ha continuat Martín-Blanco, que ha assegurat que només s'ha empresonat a aquells que han comès delictes. El polític ha anat més enllà i ha criticat que el president espanyol hagi ignorat "tots els arguments del Tribunal Suprem". 

La presidenta del seu partit, Inés Arrimadas, va voler fer arribar a Europa l'informe del TS en contra dels indults, però dies més tard el Consell d'Europa va aprovar una resolució favorable als independentistes en la que demanava l'alliberament dels presos, l'eliminació de les euroordres contra els exiliats i la fi de la repressió, que ja afecta unes 3.000 persones. Respecte això, ha considerat que, se n'està fent una "lectura interessada" i ha remarcat que no és d'obligat compliment. 

Defensa del Tribunal de Comptes 

Martín Blanco s'ha volgut sumar a la resta de partits de dretes que ja han criticat al ministre Ábalos per les seves declaracions, en les que assegurava que les investigacions del Tribunal de Comptes eren "pedres en el camí" del diàleg entre Catalunya i Espanya: "És inconcebible que un ministre del Govern espanyol posi en qüestió una altra institució. Ja han posat en qüestió el Tribunal Suprem i ara el Tribunal de Comptes", ha denunciat el diputat taronja. Des de dins del PSOE també han posat en quarantena les paraules d'Ábalos. Va ser Marlaska, ministre d'Interior, qui va sortir en defensa del tribunal,  assegurant que "cada institució fa el que li toca fer".  

La reunió entre presidents, qüestionada 

Martín Blanco també ha volgut dir la seva respecte a la reunió entre el president Sánchez i el president Aragonès, que ha de tenir lloc el dimarts 28 a La Moncola, prèvia al restabliment de la taula de diàleg. Pel polític de Ciutadans, el president de la Generalitat només vol parlar d'autodeterminació i amnistia, com bé han anat reclamant els partits independentistes i els presos després de l'indult concedit des de Madrid. A més, també ha denunciat que, durant la campanya a favor de la mesura de gràcia, se suggerís que aquesta acabaria amb la divisió entre la societat catalana i espanyola: "És un disbarat enorme, en tot cas hi ha un conflicte entre catalans", ha puntualitzat. 

Per tot plegat, ha considerat que Sánchez està assumint les premisses independentistes acceptant aquesta reunió. "El president del Govern, el que hauria de fer és  defensar l'ordenament democràtic i defensar un principi tan elemental de la Constitució, com és la unitat d'Espanya", ha sentenciat.