Ernest Maragall ha redoblat la pressió al PSC pels pressupostos i els ha recordat que "ja està tot parlat, negociat i decidit". En un acte municipal d'ERC aquest dissabte a Nou Barris, l'alcaldable republicà a Barcelona ha reclamat un "exercici de responsabilitat" als socialistes per donar el  definitiu als comptes públics de la Generalitat. "Un exercici de responsabilitat que no s'està fent. A què està jugant el PSC quan segueix donant llargues quan ja està tot parlat, negociat i decidit?", s'ha preguntat Maragall, que ha assegurat que "no hi ha cap excusa que no sigui l'exercici d'un rol d'interès polític partidista". Tanmateix, s'ha mostrat optimista i ha vist imminent la possibilitat d'un acord: "Diuen que pot ser avui mateix. Doncs fem-ho possible i no esperem ni un dia més".

L'alcaldable d'ERC ha reiterat que el seu partit mostra "la determinació i l'encert en el plantejament de l'interès general del país, expressat al voltant dels pressupostos". "Nosaltres hem fet un exercici de responsabilitat, estem esperant que a qui li toqui també el faci", ha insistit, tot acusant el PSC de no representar els interessos de la ciutadania. Finalment, ha tornat a apel·lar a la "responsabilitat" i ha afirmat que estan "totes les condicions reunides" per assolir un acord. "El país està esperant, doncs som-hi", ha conclòs, en un acte al qual ha assistit la consellera Natàlia Mas.

 

Illa es reunirà amb Aragonès

Sobre la qüestió de l'acord imminent, Salvador Illa ha reconegut aquest dissabte que es reunirà amb Pere Aragonès — sense concretar quan i amb la seguretat que "no hi ha cap llindar de temps". De la mateixa manera, Illa ha celebrat amb prudència el canvi de postura de Maragall sobre el futur de l'aeroport del Prat. La cosa és que Maragall ha avançat que "el Govern està a punt de liderar el desbloqueig del projecte futur de l'aeroport", en una entrevista d'aquest dissabte a La Vanguardia. Si bé és crític amb l'ampliació, ha admès que hi ha "l'obligació" de prendre decisions "per fer possible més vols intercontinentals". "Això és el que s'està a punt de tancar", ha explicat.

El president del Cercle d'Economia, Jaume Guardiola, ha defensat que l'aeroport s'ha d'ampliar perquè Barcelona necessita vols intercontinentals. És a dir, ha dit que s'ha d'allargar la pista curta cap a la Ricarda i que l'impacte ambiental "s'ha de compensar". "Això vol dir que la Ricarda, que és una llacuna artificial, es pot replicar", ha insistit. En canvi, Maria Sirvent (CUP) ha lamentat que el Govern estigui a favor de "macroprojectes destructius" pel territori. Una postura similar a la que ha defensat Yolanda Díaz aquest dissabte a Barcelona. Per la seva banda, Jordi Turull (Junts) ha instat Aragonès a "implicar-se" en la negociació pressupostària i ha avisat que "el tu ja m'entens no serveix".