La portaveu del secretariat nacional de la CUP, Maria Sirvent, acusa el Govern d'estar a favor de "macroprojectes destructius pel territori", en referència, entre altres, al projecte de l'ampliació de l'aeroport del Prat o del Hard Rock de Tarragona. Unes iniciatives que el PSC posa com a condició per aprovar els pressupostos de 2023 i que el Govern no veu amb bons ulls. Recentment, però, el líder dels republicans a Barcelona, Ernest Maragall, ha assegurat que el Govern està a punt de "desbloquejar" el "futur" de l'aeroport del Prat en el marc dels pressupostos en una entrevista a La Vanguardia. Unes declaracions que fan pensar que les postures s'estan apropant després que el PSC hagi insistit en els darrers dies que si no es tenen en compte aquestes reivindicacions no hi haurà entesa amb el Govern.

Doncs bé, des d'un acte municipalista a Girona, Sirvent ha afirmat que projectes com l'ampliació del Prat i el Hard Rock de Tarragona van "contra els interessos de la gent" i suposen "les receptes de sempre que han portat a la situació actual". Davant d'aquest escenari, Sirvent ha remarcat que la CUP defensa una "alternativa" basada en la "confrontació amb l'Estat i amb l'agenda de la patronal". I ha indicat que mentre les patronals pressionen pels pressupostos, la sanitat i l'educació han convocat jornades de vaga.

Sirvent també ha aprofitat l'avinentesa per subratllar que la CUP ha fet moltes propostes al Parlament per aturar macroprojectes que, segons ha comentat, estan destinats a "destruir el patrimoni i a favor de l'agenda de la patronal". I ha lamentat que hi hagi una "intenció de protagonitzar una agenda del retrobament entre l'estat espanyol i el conflicte català" i es parli de "pacificació del conflicte".

Illa celebra "l'obertura" de Maragall amb el Prat

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha celebrat "l'obertura" del candidat d'ERC per Barcelona, Ernest Maragall, respecte al futur de l'aeroport del Prat. Alhora, però, ha estat molt prudent i ha expressat que li agradaria que això ho diguessin "portaveus autoritats del Govern". "No seria la primera vegada que hi ha veus discrepants dins d'ERC", ha asseverat en una atenció als mitjans de comunicació des de Sant Cugat del Vallès. I, quan ha estat demanat per quan es reunirà amb el president Aragonès per intentar arribar a un acord de pressupostos, no ha volgut respondre "per discreció". També ha assenyalat que "no hi ha cap llindar de temps". "Si la nostra oferta és acceptada pel Govern, seguirem treballant. I si no, Aragonès pot buscar suports d'altres formacions", ha reblat.