L’alcaldable d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) per Barcelona, Ernest Maragall, deixarà en els propers dies el seu escó com a diputat al Parlament de Catalunya per centrar-se en les eleccions municipals del 28 de maig. Així ho ha comunicat aquest dijous al matí el candidat, que ha afegit que la decisió ha estat “pensada i patida” però que la pren des de “la convicció i la reflexió i l’evidència que Barcelona ho demana tot, ho mereix tot i en aquests moments ho exigeix tot”, raó per la qual ara vol dedicar tots els esforços a dedicar-se a “guanyar l’alcaldia de Barcelona”.

 

Maragall, que el passat 5 de gener va fer 80 anys, es podrà dedicar d’ara endavant en exclusiva a l’Ajuntament de Barcelona i a la preparació de la campanya electoral. El mateix alcaldable ha assegurat que està “convençut que ERC està en condicions de guanyar les eleccions municipals”, tal com ja va passar el 2019. El primer pas serà formalitzar la decisió de deixar l’escó com a diputat al Parlament en els propers dies, tot i que ha assegurat que li costa molt “deixar aquest grup” en referència al grup parlamentari d’ERC, però “no només aquest grup polític, sinó també aquest grup de persones”. “Em costa prendre la decisió però és el que ens correspon, Barcelona espera massa de nosaltres”.

De la seva llarga etapa al Parlament, on ha estat diputat del PSC i d’ERC i conseller amb els Governs dels presidents José Montilla i Quim Torra, Maragall ha volgut destacar aquesta última etapa com a diputat d’ERC des del 2018, un període de temps en que, segons ha assegurat, mai ha tingut“la intenció de trencar la disciplina de vot, cosa que sí que em va passar en altres grups”. Amb aquesta decisió, Maragall deixa enrere una llarga però discontínua presència al Parlament de Catalunya que va començar el 2003, just quan va acabar la seva primera etapa com a regidor de l’Ajuntament de Barcelona el 1995.

Tauler electoral remogut

Ernest Maragall ha pres aquesta decisió en un panorama electoral cada cop més aclarit, amb els principals candidats ja definits amb la incorporació aquests mateixos dies del cap de llista del PP, Daniel Sirera i també en un context en que la consolidació de Xavier Trias com a candidat de Junts per Catalunya ha remogut el tauler electoral, amb canvis que ja s’han constatat en les primeres enquestes, que posicionen quatre candidats amb possibilitats de guanyar les eleccions, el mateix Maragall, Trias, i els candidats del PSC, Jaume Collboni, i de Barcelona en Comú i actual alcaldessa, Ada Colau.

"Estic convençut que arribaré l'endemà de les eleccions en unes condicions molt diferents del maig del 2019, en millors condicions", ha conclòs Maragall, que en els últims comicis va quedar en primera posició en nombre de vots, però va empatar en nombre de regidors amb els comuns d'Ada Colau.