Macarena Olona, l'exdiputada de Vox que va marxar del partit entre retrets als seus excompanys d'ultradreta, aquestes últimes setmanes s'ha dedicat en les últimes setmanes a publicar tuits a les xarxes socials. Han provocat molt d'interès i també una mica de sorpresa, ja que molts dels seus missatges van en contra del que defensava quan era una de les dirigents del partit de Santiago Abascal. Ara, amb l'atenció mediàtica damunt les piulades que ha fet, Olona s'ha defensat de les crítiques que diuen que "tots els polítics són iguals" i que són persones mediocres que l'únic que volen és cobrar grans sous a costa dels espanyols. Com? Mostrant la nòmina que cobra com a advocada de l'Estat, feina que també tenia abans d'entrar en política. La xifra que ha mostrat Olona ha provocat molts comentaris, i sembla que no ha aconseguit el seu objectiu. Si la política ultra esperava que tothom li donés l'enhorabona per haver renunciat al sou com a advocada de l'Estat per entrar en política, els usuaris només s'han fixat en l'elevada xifra. 

"Et diuen que tots som iguals. Que ara només busco seguir vivint de la política. La realitat és que jo trio seguir servint els espanyols. Des de la meva independència. No, no tot som iguals", escrivia fa unes hores. Aquest missatge anava acompanyat d'una captura de pantalla amb una transferència de 7.850 euros, amb data 31 de gener. Davant els milers de comentaris que va rebre per la foto, Olona va publicar un segon tuit d'aclariment: "Vaig publicar la meva última nòmina abans d'entrar en política. Totes les meves retribucions com a diputada. Avui rendeixo comptes davant els espanyols. La transparència que mereixen, que ens mereixem". 

Tuit Macarena Olona
Tuit de Macarena Olona

La intenció d'Olona, pel que sembla, era que els seus seguidors l'aplaudissin, però la reacció ha estat més aviat la contrària. Molta gent li ha retret que aquest sou com a funcionària, per molts anys que hagi hagut d'estudiar, és desproporcionat. De fet, entre els més de 3.000 comentaris que li han fet, la majoria són negatius, com ara aquest: "En temps difícils com els d'ara, no entenc que presumeixis de nòmina. De veritat que no ho entenc", o "7.850,94 € al mes i teniu la poca vergonya, o tenies, en el teu cas, de votar en contra de la pujada del salari mínim interprofessional. És ben cert que no tots són iguals: uns el pugen, els altres hi voten en contra cobrant un dineral".

Macarena Olona i el nou policia infiltrat 

Hores més tard, com si amb una polèmica al dia Olona no en tingués prou, citava l'esmentat tuit i explicava quina seria la seva gran prioritat com a advocada de l'Estat: "Quin seria avui el més gran dels privilegis? Assumir la defensa dels 45 agents de la policia processats per l'1-O.  En A, B o Z. Sempre amb vosaltres", escrivia, sobre una de les notícies de la setmana. Anant més enllà, també va voler dir la seva sobre l'últim escàndol per un nou policia infiltrat del Cos Nacional de Policia, del qual Olona n'és una gran defensora. En aquest cas, s'ha posicionat al costat de l'agent que va utilitzar les relacions sexoafectives amb noies independentistes per a introduir-se en els seus moviments: "La fotografia de l'agent infiltrat està circulat per les xarxes, jo no la difondré. Però les querellants saben que enviem els nostres millors homes. Tot el meu suport a l'agent pel seu servei".