La portaveu de Junts, Elsa Artadi, ha defensat que el Govern ha d'anar a tots els actes que organitzen tercers a Catalunya independentment de si hi va la Casa Reial. En una entrevista a Ser Catalunya, ha avalat també que el vicepresident, Jordi Puigneró, no assisteixi aquest dimecres al sopar amb el Rei en el marc del Cercle d'Economia per anar a la Nit de les Telecomunicacions.

"És un acte estimat per Puigneró. Hi va cada any, és el seu sector i sempre hi ha tingut un rol important", ha afegit Artadi. La portaveu de Junts admet que s'ha generat "confusió" sobre aquesta qüestió, però ha negat que sigui una "crisi de govern".

Ahir, el president de l'executiu, Pere Aragonès, va proposar al vicepresident, Jordi Puigneró, assistir al sopar del Cercle d'Economia d'aquest dimecres on hi haurà el rei. Tot i que en un principi va semblar que el vicepresident hi aniria, finalment va rebutjar la proposta del president. Finalment, hi anirà la consellera de Presidència, Marta Vilagrà.

Sobre la polèmica amb Jordi Sànchez

Pel que fa a la polèmica per la carta del secretari general del partit, Jordi Sànchez, sobre l'1-O, Artadi considera que es va treure una frase de context. Per a la portaveu de Junts, és evident que no hi pot haver cap dubte sobre el compromís de Sànchez amb l'1-O i, segons ha recordat, ho demostra el preu que està pagant a la presó pel lideratge al capdavant del referèndum del 2017. 

Sànchez va dir en un article de rèplica a Junqueres que  "soc dels qui creuen que l’1 d’Octubre va ser concebut més per forçar el govern espanyol a obrir una via de diàleg i negociació per assolir un referèndum acordat que per proclamar efectivament la independència". Això, juntament amb les formes en què va portar les negociacions amb ERC, va provocar que algunes veus crítiques de Junts demanessin la dimissió de l'actual secretari general del partit

La reputació de l'estat i els indults

En referència als indults que el govern de Pedro Sánchez ha anunciat per a una o dues setmanes, Artadi ha considerat que finalment l'executiu espanyol optarà per "estalviar-se un procediment ràpid al tribunal d'Estrasburg" que, segons Artadi, hauria fet sortir els polítics de la presó. "Ho fan per vetllar per la reputació de l'estat espanyol", ha conclòs.

El govern espanyol apunta que els indults seran abans de la primera reunió entre el president Pere Aragonès, i el president espanyol, Pedro Sánchez, mentre que la dreta espanyola va fer una manifestació el passat diumenge a la plaça Colón de Madrid contra els indults. 

 

Imatge principal: La portaveu de JuntsxCat, Elsa Artadi