Finalment ni el president ni el vicepresident de la Generalitat aniran al sopar inaugural de les Jornades del Cercle d'Economia on havien de coincidir amb el rei Felip VI. S'havia comunicat aquest dimarts que Pere Aragonès no hi aniria, i que com a representació oficial del Govern hi assistiria el vicepresident, Jordi Puigneró. De fet, així s'havia confirmat a tres quarts de dues des de vicepresidència. Tanmateix, les mateixes fonts han informat dues hores més tard que el vicepresident també havia declinat anar-hi.

Des de vicepresidència, s'ha indicat que Puigneró ha proposat a Aragonès que "si és oportú, delegui en altres membres del gabinet", atès que ell, tal i com tenia "previst i compromès", assistirà a la Nit de les Telecomunicacions, que se celebra a la mateixa hora.

President de Corea del Sud

Per tant, si no hi ha cap canvi, el Govern plantarà de nou el monarca espanyol en la seva visita a la capital catalana aquest dimecres.

EuropaPress rey felipe vi reunion plenaria xxvii cumbre iberoamericana jefes estado

Finalment ni el president ni el vicepresident de la Generalitat aniran al sopar inaugural de les Jornades del Cercle d'Economia on havien de coincidir amb el rei Felip VI. / Europa Press

En un primer moment, des de vicepresidència s'havia indicat que el criteri era no assistir a actes organitzats per la Casa Reial ni tampoc convidar la Casa Reial als actes del Govern. Però s'afegia que l'executiu català "no deixarà d'assistir ni representar la Generalitat en actes a Catalunya de tercers on assisteixi el monarca espanyol". A partir d'aquí, s'havia confirmat que Puigneró havia decidit anar al sopar un cop es va confirmar l'assistència del president de Corea del Sud i empresaris d'aquell país.

El Govern no s'adapta a la visita del Rei 

Aquest dimecres s'inaugura a Barcelona la reunió del Cercle d'Economia 2021, i el president Pere Aragonès assistirà a primera hora de la tarda en la sessió inaugural juntament amb el president del Cercle d'Economia, Javier Faus. No serà fins al vespre, però, quan la reunió comptarà amb la presència del monarca espanyol i del president de Corea del Sud, Moon Jae In.

 Després de la reunió del Consell Executiu, la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha informat que "el que faci el Rei del regne d'Espanya no condicionarà l'agenda del president en territori català".

 

A la imatge principal, el vicepresident, Jordi Puigneró, durant una intervenció al Parlament / Efe