Avui ha estat una sessió descafeïnada. Centrada en els correus electrònics que van rebre alguns dels consellers processats, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Però com està passant aquesta setmana, els testimonis estan citats per una cosa i n'acaben explicant una altra.

I d'aquesta manera han acabat explicant la suposada violència que hi va haver quan la Guàrdia Civil es va endur de la nau de Bigues i Riells el material electoral. 

El guàrdia civil explica que fins a les tres de la tarda no arriben els Mossos i que és una patrulla de seguretat ciutadana i directament es posa a fer una mediació: "Ja està, ja hem complert, no donarem el que busquen ni imatges de violència ni enfrontaments amb els Mossos". I en aquest punt és quan ha dit el titular del dia: "La tècnica que utilitzaven era seure a terra i agafar-se dels braços".

En mig de les declaracions dels 10 policies que han comparegut avui, un ha fet entrar en joc el president Quim Torra. El brigada de la Guàrdia Civil R7715H l'ha citat com una de les persones que entraven i sortien d'una nau de Bigues i Riells en la qual es van localitzar paperetes i sobres de l'1-O, així com actes de constitució de meses. L'agent l'ha citat a preguntes de la fiscal, Rosa María Seoane.

I un altre testimoni ha citat Pep Guardiola. I el pretext per incloure en la investigació l'exentrenador del Barça és que amb ell volien internacionalitzar el conflicte.

Avui la Guàrdia Civil ha recuperat el relat que els Mossos els van espiar per saber els seus moviments l'1-O. "En el moment que hi havia un moviment nostre, tenien ordres d'informar dels nostres moviments i en quina direcció anàvem. Es van donar casos que es van seguir combois nostres per saber on anàvem, a passar plaques de matrícules, de vehicles camuflats, i es deia per l'emissora que s'enviessin fotos", ha dit.

I la sessió s'ha tancat amb el primer agent que ha declarat sobre l'escorcoll del 20-S i que estava dins el Departament d'Economia. Ha dit que va poder fer la seva feina, i que tot i que va veure des del terrat que hi havia molta gent al carrer, no ha descrit cap escena de violència.