El sergent de la Guàrdia Civil S51761E, que ha analitzat els correus de Jordi Cuixart, ha explicat al fiscal Fidel Cadena que entre les dades d’interès dels mails del president d'Òmnium hi va localitzar un correu de l'exentrenador del Barça Pep Guardiola amb una crida a la comunitat internacional.

Amb tot, quan l’advocat Benet Salellas li ha demanat la raó per la qual considerava d’interès aquest missatge, l’agent ha argumentat que “podia tenir interès pel que s’estava investigant, prevaricació, malversació...”.

“Estava investigat en el procediment policial Pep Guardiola?”, ha seguit interrogant Salellas. De sobte, però, qui ha perdut interès en el tema ha estat l’agent, que s’ha espolsat la pregunta amb un “jo feia anàlisi”.

Pep Guardiola urna referendum - Sergi Alcàzar

L’advocat ha canviat de tema i ha demanat pels correus en què es feia referència a Marta Rovira Martínez. Salellas li ha demanat si sabia qui era. “Sé la seva imatge, però no sabria si és ANC o Òmnium o ERC...?”, ha replicat.

Salellas ha argumentat que a l’anàlisi es diu que és la secretària general d’ERC i que per això l'hi demanava. "No sabria dir-li", ha replicat. “És la mateixa persona que Marta Rovira Vergès?”, ha insistit Salellas. “Ho desconec”, ha respost l’analista.

Guardiola ha aparegut un altre cop en l'interrogatori a l'agent de la Guàrdia Civil B40743H quan Salellas ha tornat a demanar per les raons que fan aparèixer l'entrenador del City entre els correus analitzats. "Suposo que per la utilització de personatges públics, ja que volien internacionalitzar el procés", ha argumentat el guàrdia civil.