Jordi Turull ha recriminat a ERC la seva incongruència respecte al Quart Cinturó, tot criticant que els republicans que tinguin un discurs diferent a cada institució sobre la B-40, que es va incloure en el pacte pels pressupostos entre el Govern i el PSC, tot i que part del partit com el conseller de Territori Juli Fernández, s'hi ha oposat històricament: "Demà aniran amb la pancarta en contra la Ronda i aquest mateix partit per aguantar el poder pel poder el defensarà a la Generalitat", ha denunciat el secretari general de Junts, fent referència a la protesta a Sabadell d'aquest diumenge contra les obres de la B-40, en què les seccions municipals d'ERC a Sabadell i Terrassa se sumaran a les plataformes contra aquest projecte, mentre que la direcció del partit es quedarà al marge. 

Front aquesta incongruència d'ERC, Jordi Turull ha tret pit de la posició ferma del seu partit sobre aquesta mena d'infrastructures: "Sempre hem dit el mateix, que les infraestructures no estan renyides amb el respecte al medi ambient i la biodiversitat". Així, Turull s'ha diferenciat dels republicans: "Nosaltres tenim el mateix discurs a Sabadell, Terrassa, al Parlament i a Madrid", tal com ha defensat en un acte de Junts en la Jornada Municipalista de la Vegueria de les Comarques de Barcelona, que s'ha celebrat a Sabadell. Amb tot, les paraules d'aquest dissabte de Turull no són les seves primeres crítiques a ERC per la seva posició confusa respecte al projecte de la B-40. A finals de gener, després de l'acord de pressupostos, el secretari general de Junts ja va demanar als republicans que aclarissin "cap on volen portar el país" i la seva posició sobre la carretera: "Si estan a un despatx la vol, i si està fora del despatx no la vol. És un embolic", va comentar en un altre acte municipalista.  

Més retrets de Turull a ERC 

Aquest no ha estat l'únic retret de Turull a ERC en l'acte a Sabadell, ja que també ha criticat que "aquests dies algú exigeix a l'Estat que els acords s'han de complir, però l'exigència comença per casa d'un mateix". "Com poden exigir a l'Estat que compleixi els acords, si els acords que tu mateix tens a Catalunya no els has complert?", s'ha qüestionat l'endemà que Aragonès avisés al govern espanyol que el conflicte català "no ha acabat" i que "no es poden consentir passos enrere" en la taula de diàleg.

Respecte les eleccions municipals del mes de maig, Turull ha advertit  "està en joc la vitalitat i fortalesa del projecte independentista davant d'aquells que el volen adormir i liquidar". "El 28-M tenim una gran oportunitat per fer valdre allò que és la nostra gran fortalesa", ha defensat Turull, davant d'aquells que "tenen com a gran fortalesa per vèncer la repressió, les togues o la retallada de drets i llibertats". Les seves paraules van en línia amb el que ja va defensar fa tot just una setmana en una jornada de treball dels alcaldables i regidors del partit a l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Allà, va insistir en la importància dels comicis locals, ja que Catalunya es troba avui en una "triple cruïlla": "Està en joc el model socioeconòmic de creació d'oportunitats, la fortalesa de la nostra llengua i cultura i la fortalesa del moviment independentista" davant un "estat que cada vegada ens cargola més i està més en contra".