En un acte a Sant Cugat, el secretari general de Junts, Jordi Turull, ha demanat a ERC que "aclareixi cap on vol portar el país". Turull ha constatat que no s'entén si ERC defensa o no la B-40: "Si estan a un despatx la vol, i si està fora del despatx no la vol. És un embolic", ha manifestat. Al míting també hi ha participat el candidat a Barcelona, Xavier Trias, que ha subratllat que li fa "il·lusió" ajudar a "consolidar" Junts com "un partit fort". Trias també ha lamentat que la capital catalana hagi "perdut lideratge". "A veure si traiem la Colau d'una vegada", ha afegit, en referència a l'alcaldessa i candidata de Barcelona en Comú. Turull i Trias han participat en la presentació del cap de llista a Sant Cugat, Josep Maria Vallès.

Des d'una sala dels Cinemes de Sant Cugat, Turull ha donat el tret de sortida del míting de precampanya, i ha parlat del "famós Acord de Claredat" que defensen ERC i el president de la Generalitat, Pere Aragonès. El secretari general de Junts ha subratllat que hi ha partits que "haurien d'aclarir" cap on volen portar el país, i en concret si volen o no la Ronda del Vallès. En clau municipal, Turull també ha manifestat que al capdavant dels ajuntaments hi ha d'haver les "millors persones", sobretot en actitud, per fer front a les "exigències, necessitats i reptes" dels pobles i ciutats. "Cal una actitud positiva", ha reiterat.

Trias confia a treure a Colau de l'alcaldia d'"una vegada"

Just després ha pres la paraula el candidat a Barcelona. Trias ha explicat que molta gent l'ha "pressionat" per fer el pas i tornar a la vida política, i presentar-se com a cap de llista de Junts a la capital: "Em deien que 'hem de treure la Colau'. Doncs a veure si la traiem d'una vegada", ha exclamat. L'exalcalde de la ciutat ha deixat clar que li fa "il·lusió" consolidar Junts com un "partit fort" per fer que "les coses vagin endavant". Trias ha conclòs que està a disposició d'ajudar "al màxim", si bé el seu objectiu és guanyar les eleccions del 28 de maig. Trias ha asseverat que Barcelona continua sent un "referent important" però que, si continua amb Colau a l'alcaldia, la ciutat sortirà perdent: "Era una ciutat admirada. Però hem perdut tan lideratge que l'alcaldessa no parla ni amb Sant Cugat. Això és un disbarat", ha apuntat.

L'enquesta d'ElNacional.cat dona a Trias com a favorit

Una enquesta realitzada per l’Institut Feedback mostra una intenció de vot que deixa al candidat de Junts per Catalunya, Xavier Trias, com a guanyador dels comicis municipals de maig amb un 23,1% d'intenció de vot i una projecció d'entre 11 i 12 regidors. En segona posició es posiciona el candidat del PSC, Jaume Collboni, gairebé 4 punts per sota de Trias amb un 19,25% d'intenció de vot i entre 9 i 10. Aquests resultats, que demostren que la cursa per liderar l'Ajuntament de Barcelona es disputarà principalment entre Trias i Collboni, també manifesten la caiguda dels comuns d'Ada Colau que passarien del 20,74% dels vots el 2019 al 16,68% el 2023