El secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Turull, ha obert aquest dissabte la jornada de treball dels alcaldables i regidors del partit a l'Àrea Metropolitana de Barcelona amb un missatge molt clar per als seus candidats: les eleccions municipals 2023 són "importantíssimes". Turull ha apuntat que el país es troba en una "triple cruïlla": "Està en joc el model socioeconòmic de creació d'oportunitats, la fortalesa de la nostra llengua i cultura i la fortalesa del moviment independentista" davant un "estat que cada vegada ens cargola més i està més en contra". Per tot plegat, el dirigent juntaire veu en la convocatòria del 28 de maig una "gran oportunitat per donar la millor resposta a les atrocitats que està perpetrant l'estat amb inhabilitacions, presó i repressió". A més, l'exconseller ha llançat un missatge per aquestes inhabilitacions: "Després d'uns, sempre venen uns altres".

🗓️ Calendari de les Eleccions Municipals 2023 a Catalunya: totes les dates i quan es vota

Jordi Turull ha esperonat els seus candidats a l'entorn metropolità a ser "transmissors de l'esperança" i a treballar per fer de l'àrea una "punta de llança de grans transformacions a nivell social i de drets i llibertats polítiques". En aquest sentit, ha apel·lat a fer possible que "no tot estigui en mans dels de sempre per fer els de sempre" i ha criticat a aquells que "opten per la resignació i l'immobilisme" i també contra els que s'inclinen pel "dogmatisme, fent grans discursos, però res de feina". "En el nostre diccionari polític, no existeixen tres paraules: ni resignació, ni renúncia, ni rendició", ha etzibat Turull.

 

Crida a "deixar de banda la calculadora"

Durant la seva intervenció, el secretari general juntaire, Jordi Turull, ha animat els equips dels 36 municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona a "no posar-se límits" i "deixar de banda la calculadora", així com que "no hi hagi gens ni mica de sectarisme" en les seves actituds. Tot i ser un terreny on a Junts li costa obtenir uns bons resultats —a la vegueria de Barcelona, la marca va aconseguir un 10,17% dels vots en els comicis locals de 2019—, Turull s'ha mostrat optimista amb les perspectives d'enguany, tenint en compte l'impuls que Xavier Trias ha experimentat a les enquestes: "Hi ha qui se les prometia molt felices i ara hi ha efecte i afecte amb Trias". Precisament, l'alcaldable de Barcelona farà el discurs de clausura d'aquesta jornada de treball dels equips municipals de l'AMB.

Finalment, Jordi Turull també ha volgut fer una defensa del partit: "Som gent diversa que ens agrupem al servei d'una causa: el progrés social i econòmic del país i la independència de Catalunya", un fet que ha destacat com a "diferencial". "Nosaltres no fem servir les togues, fem servir les urnes per tenir i guanyar la confiança dels ciutadans", ha reivindicat el dirigent de Junts.