El diputat de Junts Joan Canadell ha titllat d'impresentable al president del grup parlamentari de Cs, Carlos Carrizosa, per les declaracions que ha fet aquest dissabte avisant a mestres i directors d'escoles i instituts que si incompleixen la sentència del 25% de castellà, poden ser inhabilitats i quedar-se sense feina. Canadell a través de les seves xarxes socials ha criticat les paraules de Carrizosa i l'ha acusat "d'amenaçar els llocs de treball escudant-se en la justícia més injusta d’Europa. Feixistes". Carrizosa ha afegit en les seves declaracions, "hem d'advertir i recordar als funcionaris públics, també als directors d'institut, que es deuen al compliment de les lleis. No hi hauria prou llistes independentistes per a tots els que es quedin sense feina per incomplir la sentència si són inhabilitats".

Llistes independentistes 

Carrizosa ha amenaçat al sector docent advertint que "no hi haurà prou llistes independentistes per a tots els que es quedin sense feina per incomplir la sentència si són inhabilitats". Carrizosa s'ha referit explícitament al cas del director d'un institut de Manresa que s'ha remès a les instruccions d'Educació per no aplicar el 25%. "És intolerable", ha afirmat.

"Suposo que espera unir-se a una llista separatista quan hagi de deixar la feina si persisteix en vulnerar els drets dels alumnes i pares de l'institut", ha dit Carrizosa sobre aquest director. Carrizosa ha reiterat que promouran "accions penals" contra els responsables d'Educació que demanen als docents que no apliquin el 25%. "Recordem als funcionaris que el seu caprici o ideologia política no els ha de guiar en les seves responsabilitats", ha afirmat. 

L'entitat 'Escola de tots' ha establert una parada a Barcelona, des d'allà Carrizosa també ha exigit a la propera delegada del govern espanyol a Catalunya, Maria Eugènia Gay, que "no es posi de perfil" ni segueixi "els plans de Salvador Illa de no molestar el nacionalisme". En declaracions a la premsa aquest dissabte, Carrizosa ha dit que el mandat de Teresa Cunillera ha estat marcat per "la inacció".

Crítica a Vic

El president de Cs també ha aprofitat la seva intervenció per criticar a l'Ajuntament de Vic, segons ha explicat han denegat la instal·lació d'una carpa de 'Escola de Tots' en el municipi "basant-se en un reglament que diu que aquesta carpa en la qual es demana el compliment dels drets dels catalans reconeguts en una sentència atenta a la moral, als bons costums i a l'ordre públic".

"Aquesta denegació a nosaltres ens recorda a arguments d'uns altres temps. Aquest és el nivell de la política a Catalunya, aquest és el nivell de l'Ajuntament de Vic", i ha avisat que Cs posarà tota la seva infraestructura territorial per a ajudar a 'Escola de Tots'. 

A més, en relació, a les declaracions del ministre d'Universitats, Joan Subirats, sobre una consulta a Catalunya sobre l'estructura de l'Estat, ha dit que considera inaudit --en les seves paraules-- que un membre del Govern advoqui per "referèndums que trossegen la sobirania nacional". D'aquesta manera, considera que aquesta consulta seria il·legal "perquè sobre el que passi en qualsevol part d'Espanya han d'opinar tots els espanyols".