El cas de la família del nen de cinc anys de l'escola Turó del Drac de Canet de Mar és comparable amb el de l'afroamericana Rosa Parks. Així ho ha afirmat en roda de premsa aquest divendres el líder de Ciutadans, Carlos Carrizosa, que ha demanat al govern espanyol que intervingui i que no permeti la manifestació prevista per aquesta tarda davant del centre escolar.

 

Carrizosa ha explicat que van demanar a la delegada del govern espanyol, Teresa Cunillera, que canviés l'hora i el lloc de la protesta perquè entenien que tenia un caràcter coercitiu sobre la família i el menor. Cunillera ha respost que la competència és de la Generalitat, cosa que ha irat Carrizosa, que a més l'ha acusat de mentir al·legant que la llei orgànica 2/1996 estableix que la seguretat pot ser garantida també pels cossos i forces de l'Estat si així ho estima oportú la delegació.

 

Comparació amb Rosa Parks

Carrizosa no s'ha aturat aquí i ha comparat el cas d'aquest menor i la seva família amb la discriminació que va patir Rosa Parks. "El govern federal va acabar intervenint perquè un Estat es negava a complir la Constitució", ha dit, demanant al govern espanyol que intervingui per "protegir" la família i fer que el conseller d'Educació, Josep González Cambray, compleixi la sentència, que ha recordat que avarca tot el sistema educatiu català.

"És inconcebible que en un Estat hi hagi un buit legal i aquest es desentengui de la protecció de la integració física i moral d'una família. Estan donant la raó als que diuen que Espanya és un Estat fallit?", ha preguntat Carrizosa. El líder del partit taronja també ha criticat que si l'Estat no protegeix les famílies que estan en contra de la immersió, aquestes no es queixaran ni acudiran als tribunals per por que els passi el mateix que a la de Canet.

Acció penal contra Cambray

Carrizosa també ha confirmat que presentaran una "acció penal" contra Cambray tot i que no ha confirmat si serà una querella criminal o una denúncia davant la fiscalia. Ha concretat que es farà quan Cambray desobeeixi la sentència del Suprem en casos concrets. Pel que fa a la família, Carrizosa ha revelat que aquesta ha demanat que els partits espanyolistes no responguin a la manifestació d'aquesta tarda amb una altra i que se la mantingui en l'anonimat, petició que el TSJC ja ha traslladat a Educació.

En aquesta mateixa línia s'ha expressat avui mateix el líder de Vox a Catalunya, Ignacio Garriga, que ha promès denunciar el mateix Cambray i el president Aragonès per "promoure l'assetjament contra la família". 

Precisament, Garriga ho ha dit davant de la Ciutat de la Justícia de Barcelona, on ha presentat una denúncia contra el militant de Demòcrates Albert Donaire i contra l'exprofessor de la UAB Jaume Fàbrega per un presumpte delicte d'odi contra la família de Canet de Mar per uns tuits.

 

Imatge principal: el líder de Ciutadans, Carlos Carrizosa / Foto: Montse Giralt