El president del grup parlamentari de Cs, Carlos Carrizosa, ha avisat aquest dissabte a mestres i directors d'escoles i instituts que si incompleixen la sentència del 25% de castellà poden ser inhabilitats i quedar-se sense feina. "Hem d'advertir i recordar als funcionaris públics, també als directors d'institut, que es deuen al compliment de les lleis. No hi hauria prou llistes independentistes per a tots els que es quedin sense feina per incomplir la sentència si són inhabilitats", ha dit.

Carrizosa s'ha referit explícitament al cas del director d'un institut de Manresa que s'ha remès a les instruccions d'Educació per no aplicar el 25%. "És intolerable", ha afirmat. "Suposo que espera unir-se a una llista separatista quan hagi de deixar la feina si persisteix en vulnerar els drets dels alumnes i pares de l'institut", ha dit Carrizosa sobre aquest director.

El líder de Ciutadans al Parlament ha reiterat que promouran "accions penals" contra els responsables d'Educació que demanen als docents que no apliquin el 25%. "Recordem als funcionaris que el seu caprici o ideologia política no els ha de guiar en les seves responsabilitats", ha afirmat.

Advertència a Gay 

Des d'una parada de l'entitat 'Escola de Tots' a Barcelona, Carrizosa també ha exigit a la propera delegada del govern espanyol a Catalunya, Maria Eugènia Gay, que "no es posi de perfil" ni segueixi "els plans de Salvador Illa de no molestar el nacionalisme". En declaracions a la premsa aquest dissabte, Carrizosa ha dit que el mandat de Teresa Cunillera ha estat marcat per "la inacció".

En aquest sentit, ha dit que no valoraria el nomenament de Gay fins a veure si "està disposada a actuar en defensa de les competències i la presència normal de l'Estat" a Catalunya. Carrizosa també ha titllat d'"inaudit" que el ministre d'Universitats, Joan Subirats, hagi defensat que en algun moment caldria fer una consulta a Catalunya.

Contra Subirats 

"Ens sembla inaudit que en un país democràtic, un dels ministres estigui advocant per fer referèndums que trossegin la sobirania nacional", ha assegurat el president del grup parlamentari de Cs. "Ja vam advertir Sánchez, i no li va importar", ha dit Carrizosa, acusant Subirats de promoure un "radicalisme sobiranista". Cs va ser molt crític des del primer moment amb el nomenament de Subirats com a susbtitut de Castells al capdavant del Ministeri. L'1 d'octubre del 2017 Subirats va ser un dels catalans que va participar del referèndum i ho va compartir a les xarxes. Hores després del seu nomenament, ja hi havia qui demanava la seva dimissió.