Jai Domínguez, humorista i un dels presentadors del programa de TV3 Està passant, ha afirmat aquest dimecres que arran de la polèmica pel gag de la Verge del Rocío les seves xarxes socials s'han omplert de missatges d'odi. "Tinc les bústies d'Instagram i Twitter plenes d'amenaces de mort", ha explicat a Catalunya Ràdio. 

Domínguez ha descartat denunciar aquests missatges d'odi: "No ho denunciaré perquè ara em fa mandra. Li dono la importància que té". L'humorista i presentador ha tret ferro a tot plegat afirmant: "No és la primera polèmica, entra dins el normal, i més en període electoral, no m'ha agafat per sorpresa. La gent que es queixa és sempre la mateixa". Tot i això, ha reconegut que no s'esperava tant de rebombori. 

La denúncia d'Abogados Cristianos

La Fundació Espanyola d'Advocats Cristians ha presentat una denúncia contra els presentadors de TV3, Toni Soler i el mateix Domínguez, i l'actriu Judit Martín pel gag. La denúncia s'ha presentat als jutjats de Sant Feliu de Llobregat (Barcelona) i retreu que Martín, "amb un forçat accent andalús, va fer una representació escarnissadora dels sentiments religiosos, cristianòfoba i andulosòfoba". El text recull expressions que es van fer servir al programa durant la paròdia de la Mare de Déu.

Altres persones han criticat els fets, sense anar tan lluny com per dur un gag davant la justícia. Entre els més destacats hi ha el president de la Junta d'Andalusia, Juanma Moreno, qui ha afirmat que tot plegat era una mostra d'andalusofòbia. En un primer Moment, la portaveu d'Adelante Andalucía, Teresa Rodríguez, va criticar el gag en la línia del president popular, però després ha lamentat que el seu tuit hagi iniciat "una onada de catalanofòbia". 

Per la seva banda, Toni Soler ha assenyalat des de l'Està Passant que tot plegat està envoltat per un tel d'electoralisme. "És casualitat? Jo crec que no", ha assegurat Soler, que també ha exigit disculpes a tots aquells que "han aprofitat això per arreplegar quatre vots". A més, el presentador ha defensat la feina dels seus companys, en espacial de Martín i ha elogiat la seva entrevista com a "Verge del Rocío". A més, TV3 ha defensat el programa, apuntant que aquesta mena de comèdia és un exemple de qualitat democràtica. Des de la cadena han assegurat que "s'ha fet humor de tot i ho continuarà fent".