El presentador del programa 'Està Passant' de TV3 Toni Soler ha atribuït la polèmica generada pel gag de la Verge del Rocío a "l'electoralisme". Així ho ha afirmat aquest dimarts quan, després de Setmana Santa, s'ha tornat a emetre el programa a la cadena pública. El presentador ha apuntat que just quan els polítics "estan en precampanya, els agafa per mirar TV3". "És casualitat? Jo crec que no", ha assegurat Soler, que també ha exigit disculpes a tots aquells que "han aprofitat això per arreplegar quatre vots".

Al començament del programa, Toni Soler ha fet un repàs de les queixes que han rebut, tant de polítics, com d'entitats religioses i de la premsa. Especialment, s'ha adreçat al president de la Junta d'Andalusia, el popular Juanma Moreno, a qui ha retret que els acusés "de menysprear els andalusos". "És mentida, és irresponsable i és demagògic", ha remarcat el presentador. També ha recordat les paraules de la líder del partit d'esquerres Adelante Andalucía, Teresa Rodríguez, que va ser de les primeres a criticar la paròdia, o les del president de l'Aragó, el socialista Javier Lambán. Totes aquestes queixes, segons Soler, estan vinculades al període electoral previ als comicis del 28 de maig i, per això, lluny de disculpar-se, ha reclamat que siguin aquests polítics qui demanin perdó als membres del programa. 

Soler defensa el gag de la Verge del Rocío

Toni Soler també ha defensat la feina de la humorista Judit Martin i ha elogiat la seva entrevista com a "Verge del Rocío". Així mateix, s'ha mostrat sorprès de "l'abast" de la polèmica, ironitzant que, fins i tot, s'ha parlat més d'aquesta paròdia que de la golejada del Reial Madrid al Barça. "El gag potser era dolent, però i el partit de Lewandowski?", s'ha preguntat.

A continuació, ha mostrat un recull de les crítiques que ha rebut el programa i ha exigit disculpes. A banda dels polítics, el presentador també ha reclamat a la "premsa espanyola" que demani perdó per "les seves mentides reiterades", les quals, segons Soler, estan "intimidat a l'equip". També s'ha dirigit als bisbes catalans "per preocupar-se més de l'humor de TV3 que de la pederàstia", i al periodista Carlos Herrera, a qui ha exigit disculpes per dir "que si poguéssim, ficaríem tots els andalusos en camps de concentració", ha recordat. Per acabar, també s'ha adreçat a la Fundació Espanyola d'Advocats Cristians, que aquest dimarts ha presentat una demanda contra els presentadors del progama. Soler ha advertit que "si hi ha judici" citaran "la Verge del Rocío com a testimoni de la defensa". "Quan hàgim rebut totes aquestes disculpes, potser les acceptarem", ha afegit el presentador.

Per la seva part, la líder del partit Adelante Andalucía, Teresa Rodríguez, s'ha desmarcat de la denúncia presentada per Abogados Cristianos: "No tenim res a veure amb aquesta gentussa", ha afirmat. "És lamentable que existeixi un delicte contra els "sentiments religiosos" i que encara no l'hagin eliminat del Codi Penal tenint la majoria per fer-ho", ha afirmat a través de les xarxes socials. Així mateix, Rodríguez ha matisat que dir que no li agrada una cosa "no significa que vulgui que sigui il·legal".