La portaveu d'Endavant Andalusia, Teresa Rodríguez, va ser la primera que va criticar a les xarxes socials el gag de TV3 sobre la Verge del Rocío i ara admet que no hauria fet la piulada si hagués calculat l'"onada de catalanofòbia" que s'ha generat. "No pretenia que originés una polèmica contra Catalunya. Em fa ràbia que el meu innocent comentari en formi part", ha dit en una entrevista a RAC1. També ha negat que en el seu comentari tingués una intenció electoralista. I ha insistit que el gag no li va agradar tot i que no li sembla punible. Rodríguez ha admès que no va saber preveure la repercussió de la seva crítica i ha demanat disculpes. "No era conscient que alimentaria la catalanofòbia. Ho sento si hi he contribuït", ha afegit.

Rodríguez considera que encara que ella no hagués fet la piulada segurament s'hagués generat la polèmica igualment. I ha volgut deixar clar que la seva crítica contra el gag no era contra Catalunya. La seva intenció, segons ha explicat, era assenyalar que pot ferir moltes persones perquè la Setmana Santa a Andalusia "no és una cosa de l'església sinó cultural". Aquesta és la piulada que va fer Rodríguez i que va generar molts comentaris catalanòfobs:

Juanma Moreno no en té prou

Per la seva banda, el president de la Junta d'Andalusia, Juanma Moreno, ha demanat novament aquest dimecres "respecte" per Andalusia i ha criticat el gag de TV3 sobre la verge del Rocío. Segons Moreno, "Andalusia respecta tothom" però "surt a defensar-se quan algú es mofa de nosaltres, dels nostres costums, accents i la manera de sentir les coses". Catalunya, ha dit, "és una terra germana que estimem profundament", i per això "ens dol veure com una terra que ha estat tan cosmopolita, oberta i acollidora, avui està dirigida des de la intolerància i la manca de respecte a altres terres d'Espanya". Segons Moreno, el gag de TV3 "no només és una mofa sobre la Verge del Rocío, sinó també és una persecució hostil i fins i tot agressiva, per exemple a una infermera andalusa per expressar-se lliurement i criticar l'obligatorietat de parlar català sense ofendre ningú".

La paròdia que ha arrossegat tanta polèmica es va emetre el 4 d'abril i consistia en una entrevista a l'actriu Judit Martín disfressada com a Verge del Rocío, amb un nino que simbolitzava el nen Jesús i que va comptar amb diverses mofes sobre la vida sexual, la religiositat i l'accent andalús. La Junta d'Andalusia, fins i tot, va anunciar que presentaria una queixa formal a la Federació d'Organismes o Entitats de Ràdio i Televisió Autonòmics (FORTA) pel gag del programa.